Žada atsižvelgti į gyventojų pageidavimus

Regionas

Praėjusį mėnesį Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas lankėsi rajono seniūnijose, kur gyventojams pristatė 2017 metų Klaipėdos rajono savivaldybės veiklos ataskaitą.

Pasak rajono savivaldybės pranešimo, meras dėkoja visiems, atvykusiems į šios ataskaitos pristatymus.

Gargždai, Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Dačkausko teigimu, aktyviausi seniūnijų gyventojai ne tik domėjosi, ką nuveikė Taryba ir administracijos specialistai, bet ir teiravosi apie planuojamus darbus, kėlė problemas, aktualias visai bendruomenei, išsakė savo pageidavimus ir pasiūlymus.

Teigiama, kad gyventojų keltos problemos, jų pageidavimai, pasiūlymai buvo išgirsti. Juos žadama susisteminti ir perduoti Savivaldybės administracijai, kuri, išnagrinėjusi gyventojų keltas problemas, pagal galimybes ieškos jų sprendimo būdų.

„Klausimai, kurių sprendimas – ne Savivaldybės kompetencija, bus perduoti kitoms žinyboms, pavyzdžiui, klausimai dėl regioninių kelių bus perduodami Lietuvos automobilių kelių direkcijai, o klausimai dėl vandentvarkos darbų, vykdomų rajone, – AB „Klaipėdos vanduo“, – cituojamas rajono meras.

Kas rūpi rajono gyventojams?  

Pasak V. Dačkausko, labiausiai žmonėms rūpi kelių, šaligatvių įrengimo ir tvarkymo darbai, vaikų žaidimo ir sporto aikštelių įrengimas, vandentvarkos bei pastatų renovacijos darbai. Taip pat žmonės domėjosi, kaip spręsti klausimus dėl viešosios tvarkos palaikymo, prašė tarpininkauti, kad vyktų glaudesnis bendradarbiavimas tarp seniūnų, seniūnaičių ir bendruomenių, aktualūs ir saugaus eismo klausimai.

Pranešama, kad kiekvienoje seniūnijoje gyventojai kėlė būtent jiems aktualiausias problemas. Pvz., Judrėnuose gyventojai prašė įrengti kelią į Šalpės kalnelį, kreiptis į kelininkus, kad būtų remontuojama susidėvėjusi kelio Judrėnai–Šalpėnai žvyro danga, Endriejave žmonės prašė įrengti šaligatvį Liepų g., prie vaikų darželio įrengti žaidimų aikštelę, riboti ar kontroliuoti sunkiasvorių transporto priemonių eismą kaimo keliukais.

Vėžaitiškiai irgi nori šaligatvio palei Balkalnio g. Girininkų gyvenvietėje, apšvietimo Liepų ir Mokyklos gatvėse Vėžaičiuose.

Veiviržėnuose sulaukta prašymų rekonstruoti Laisvės ir Klaipėdos gatves, įrengti vaikų žaidimų aikštelę Pėžaičiuose, renovuoti seniūnijos pastatus bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnaziją, o Dovilų seniūnijos gyventojai prašė įrengti apšvietimą J. Basanavičiaus gatvėje nuo Gargždų miesto ribos iki Dovilų ir kt.

Dauparų-Kvietinių seniūnijoje žmonės domėjosi Gobergiškės pradinėje mokykloje vykdomais darbais, taip pat prašė įrengti šaligatvius, dviračių takus prie pagrindinių gatvių, vedančių link Jonušų ir Smilgynų kaimų.

Vaikų žaidimų aikštelių nori ir agluonėniškiai, o Kretingalės seniūnijos gyventojai norėtų paspartinti Klaipėdos gatvės rekonstrukciją bei įrengti šaligatvius ir apšvietimą visoje Kretingalėje. Jie taip pat prašė renovuoti Kretingalės pagrindinę mokyklą.

Panašių prašymų dėl šaligatvių įrengimo, apšvietimo atnaujinimo ir kt. sulaukta ir kitose seniūnijose.

Priekuliškiai domėjosi kelio, vedančio nuo Mickų iki Dituvos sodų, rekonstrukcijos projektu, prašė sutvarkyti žvyrkelį, vedantį nuo Stragnų II kaimo link aplinkkelio.

Gargždiškiai prašė įpareigoti apleistų namų miesto centre savininkus sutvarkyti savo turtą, o naujai asfaltuotų gatvių gyventojams siūlyti prižiūrėti šaligatvius, esančius prie jų teritorijos, prašyta įrengti perėjas, jų apšvietimą.

„Gyventojai išsakė pageidavimų už kelias dešimtis milijonų eurų, tačiau jiems įgyvendinti kol kas realiai galime skirti apie 1,4 mln. eurų kasmet. Turime išanalizuoti visus pageidavimus ir atsirinkti aktualiausius bei būtiniausius darbus“, – pristatymo metu surinktą informaciją apibendrino rajono meras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne apie mobingą

Nežinau, kas iš tiesų vyksta mūsų savivaldybėje, tai yra, žinau tiek pat, kiek ir daugelis – iš žiniasklaidos. Iš jos ...
2024-01-21
Skaityti daugiau

Politika

Kaip dirbs naujai išrinkti merai ir tarybos?

Nuo balandžio 1 dienos įsigalios nauja redakcija išdėstytas Vietos savivaldos įstatymas, įtvirtinantis naują vietos savivaldos modelį. Vidaus reikalų ministerija pateikia ...
2023-03-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This