Scenos grandas kviečia pažiūrėti, kaip saulė leidžias

Kultūra

Kas gali būti nuostabiau už akimirką, kai gyvai skambant gražiausioms maestro Ovidijaus Vyšniausko dainoms, bus galima palydėti besileidžiančią saulę? Scenos legenda ragina visus romantikai ir gerai muzikai neabejingus klaipėdiečius bei miesto svečius liepos 7 d. ant „Muzikuojančio kelto” denio pažiūrėti, kaip saulė leidžias…

Juk tai Ovidijus sukūrė šlagerius „Išdalinau“, „Žvaigždė rūke“, „Saulė leidžias“, „Nidai“, „Mamai“ ir daugelį kitų dainų, kurias dainuoja gausus būrys Lietuvos atlikėjų.

Na, o jeigu Ovidijus imasi kokios dainos ne kaip kūrėjas, o tik kaip atlikėjas, tai daina suskamba taip, kad jau po to jos niekam neverta perdainuoti, nes geriau nepavyks! Tokia, pavyzdžiui, yra „Mažyte mano“…

Paklaustas, kaip šiandien klostosi atlikėjo kūrybinis kelias, prasidėjęs beveik prieš pusę amžiaus, pašnekovas atsakė, kad nauji kūriniai į galvą ateina kaip niekad mistiškai.

„Anksčiau dažnai būdavo, jog pasiimu į rankas instrumentą, groju, groju, pavargstu, numetu jį į šalį… O dabar, važiuojant naktį namo iš koncertų, galvoje man tiesiog pradeda skambėti naujos melodijos. Anksčiau to nebūdavo. Gal man jas padiktuoja Dievas, o aš tik jas užrašau? Nežinau”, – cituojamas O. Vyšniauskas.

Paprašytas duoti patarimų pradedantiesiems atlikėjams, jis akcentavo, kad svarbiausia sėkmės taisyklė yra tvirtas sprendimas eiti sudėtingu muzikiniu keliu.

„Šis kelias tikrai nėra rožėmis klotas: jauną atlikėją gali neigiamai paveikti puikus startas, garbė, pramogos, pagundos, atbaidyti labai sunkus darbas, nusivylimai, pralaimėjimai. Mano manymu, jei nori būti profesionalu, reikia būti labai tvirtam. Žmonės, esantys ne savo vietoje, patiria ypač dideles kančias, už kurias jis kaltina kitus. Bet jeigu be muzikos tikrai negali, reikia imti jautį už ragų ir nesidaryti į šalis”, – patirtimi dalinosi atlikėjas.

„Džiaugiuosi galimybe koncertuoti ant „Muzikuojančio kelto” denio, kadangi bus galimybė su žiūrovais palaikyti dar artimesnį ryšį. Scenoje niekada neapsimetinėju: ką kalbu – viskas tikra, ką dainuoju – viskas iš širdies … Nesvarbu, ar tai – didelė arena, ar kambarys”, – kalbėjo O. Vyšniauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje skambės Stasio Povilaičio šlageriai

Stasio Povailaičio dainos grįžta į Palangą. Su naujomis garsiausių kūrinių aranžuotėmis tikro garso koncerte kviečia susitikti lietuviškos muzikos žvaigždynas. Liepos ...
2023-07-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia ant marių kraštelio

Jau šį šeštadienį Dreverna kviečia į tradicinę kaimo ir žvejų šventę „Ant marių kraštelio“. 766-ąjį gimtadienį minėsianti pamario žvejų gyvenvietė ...
2019-07-11
Skaityti daugiau

Kultūra

„Muzikuojančiame kelte" – legendinės „Hiperbolės“ hitai

Birželio 23 d., Joninių naktį, „Hiperbolės” šlageriai grįžta ant „Muzikuojančio kelto” denio kartu su grupės vokalistu, gitaristu bei daugumos dainų ...
2018-06-18
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This