„Klaipėdos studija“ – komplimentas uostamiesčiui

Kultūra

Liepos 5-ąją, ketvirtadienį, 17 val. Klaipėdos parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) vyks KKKC meno rezidentūros dalyvių Dalios Mikonytės ir Adomo Žudžio videokūrinio „Klaipėdos studija“ pristatymas.

Birželį dalyvaudami minėtoje rezidentūros programoje D. Mikonytė ir A. Žudys tęsė pastarųjų metų projektą „Miesto studijos“. Klaipėdoje rezidentai ne tik tyrinėjo jiems beveik nepažįstamo miesto architektūrinius, skulptūrinius bei gamtos objektus, bet ir pakvietė klaipėdiečius į kūrybines dirbtuves, kurių metu buvo išbandyta sena nišinė fotografijos technika – fotogrametrija, dažniausiai naudojama sudarant planus ir žemėlapius. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai kartu su menininkais keliavo po Klaipėdą, klausėsi šio miesto istorijų ir fiksavo, jų nuomone, geriausiai uostamiesčio charakterį atskleidžiančius vaizdus.

„Sekėsi labai gerai, nemažai sužinojome apie šį miestą, daug papasakojo sutikti vietos gyventojai. Tyrinėjome ne tik centrinę miesto dalį, bet ir ne taip „sušukuotus“ urbanistinius miesto rajonus, kur ne viskas taip gražu. Mums labai svarbu vaizdas, bet kokį jį pamatysime, priklauso nuo miesto žmonių – ką jie parodo ir papasakoja kelionėje po miestą”, – pranešime cituojama Dalia Mikonytė.

Šioje menininkų kelionėje pamatyti ir užfiksuoti vaizdai, papildyti kūrybinių fotogrametrijos dirbtuvių dalyvių nuotraukomis, tapo, anot dalyvių, komplimentu unikaliai uostamiesčio architektūrai – videokūriniu „Klaipėdos studija“, atspindinčiu naują, dinamišką miestą virtualioje 3D erdvėje.

Dalia Mikonytė yra menininkė ir tyrėja, menininkių grupės „Cooltūristės“, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė.

Adomas Žudys daugiausiai dirba su 3D grafika ir dizainu, video- bei gatvės meno projektais ir trafaretais. Menininkai kartu kuria fotografijos, video-, 3D grafikos ir teksto medijų srityse.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - Ukrainos menininkų darbai

Vasario 23-iąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This