Baigiamieji KIVA koncertai

Kultūra

Jau kelias dienas uostamiestyje skambanti Klaipėdos tarptautinė violončelės akademija (KIVA) skatina ir kviečia ne tik pažinti šio instrumento anatomiją, bet ir klausytis jos bei mėgautis muzika.

Liepos 5 ir 6 dienomis vyks baigiamieji KIVA renginiai. Visi jie nemokamai siūlys prisijungti ir kartu kurti pozityvią socialinę aplinką violončelės muzikos apsuptyje.

Liepos 5 dieną, ketvirtadienį, 21.00 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje baigiamajame koncerte patys ryškiausi jaunieji violončelininkai pasirodys su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru. Akademijos metu jie demonstruos savo gebėjimus violončelės muziką jau spėjusiai pamilti miesto bendruomenei. Koncertui diriguos Martynas Staškus, turintis didelę muzikavimo su jaunimu patirtį, nes vadovauja Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoniniam orkestrui.

KIVA metu vyksta ir Suzuki violončelės laboratorija „Aš, violončelė ir mano šeima“, supažindinti klaipėdiečių šeimas su violončele, skatinanti suaugusiuosius mokytis kartu su vaikais. Laboratorijos užsiėmimus vaikams (nuo 5 metų amžiaus) ir jų tėveliams veda Lietuvos Suzuki asociacijos prezidentas, violončelininkas ir pedagogas Valdas Povilaitis.

V. Povilaičio sėkmingai puoselėjamas japonų pedagogo ir smuikininko Šiniči Suzuki metodas remiasi unikaliu esminiu principu – kiekvienas vaikas gali išmokti muzikuoti būdamas mylinčioje ir lavinančioje aplinkoje. Suaugusiuosius turėtų motyvuoti Suzuki principas, jog pradėti mokytis muzikos niekada nėra per vėlu.

Liepos 6 dieną, penktadienį, 12 val. Klaipėdos koncertų salės I aukšto fojė (o ne Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro meno kieme, kaip buvo skelbta anksčiau) vyks Suzuki violončelės laboratorijos baigiamasis renginys. Jame violončelėmis kartu muzikuos vaikai ir jų tėveliai. Renginys skirtas šeimos kultūrinėms vertybėms plėtoti, kurti meile, menu, jautrumu ir tarpusavio bendravimu pagrįstą aplinką šeimoje bei visuomenėje.

Paskutinis Violončelės akademijos renginys vyks liepos 6 dieną, penktadienį, 20.00 val. Klaipėdos koncertų salėje ir bus skirtas Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienai paminėti. Jame koncertuos iš KIVA dalyvių suburti violončelininkų ansambliai, orkestras ir choras.

Violončelininkų ansamblius bei orkestrą parengė Josephas Hastenas, pelnęs pripažinimą kaip vienas iškiliausių Vokietijos violončelės pedagogų. Kaip atlikėjas ir pedagogas koncertavo ir dėstė kamerinį ansamblį daugelyje Europos šalių. Šalia pedagoginės veiklos violončelininkas yra Tiubingeno muzikos mokyklos kamerinio orkestro ir prestižinio violončelių ansamblio „± 12Vc“ meno vadovas.

Violončelininkų chorą parengęs jaunosios kartos dirigentas Algirdas Biveinis (nuotr.) studijuoja orkestrinį dirigavimą Graco muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete ir dirba dirigentu Austrijos katalikų organizacijos „Caritas“ Graco padalinyje. Jis aktyviai dalyvauja orkestrinio ir chorinio dirigavimo meistriškumo kursuose Lietuvoje ir užsienyje.

Violončelės akademiją vainikuosiančiame koncerte bus nepamiršta ir tradicija šią ypatingą dieną kartu su visais pasaulio lietuviais giedoti Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia Lietuvos ir Baltijos šalių vienybę teigiantis koncertas „Tu, Klaipėda, esi, Tu, Lietuva, esi“

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, vadovaujamas vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio, choras ir solistai 2024-uosius metus pradės koncertu „Tu, Klaipėda, ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečių „Lokys“ - milijoninei „OperaVision“ auditorijai

Lapkričio 19 d. Broniaus Kutavičiaus opera „Lokys“ bus transliuojama tarptautinėje Operavision.eu platformoje. Pasaulio operos bendruomenė turės progą pažinti Lietuvos operą, ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Kultūra

LNOBT gastrolės Klaipėdoje: nuo baleto klasikos iki operos vaikams

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) artistai po šv. Velykų atidaro savo gastrolių sezoną. Pirmoji vilniečių stotelė – Klaipėda. ...
2023-03-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This