Atnaujino Klaipėdos miesto ženklą

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė ketvirtadienį pristatė atnaujintą uostamiesčio ženklą.

„Pastarąjį kartą ženklą atnaujinom daugiau nei prieš dešimtmetį. Atėjo laikas miestiečiams bei visos šalies gyventojams ir partneriams ar turistams iš užsienio pristatyti Klaipėdą kitokią – atsinaujinusią, sparčiais žingsniais judančią į priekį visose srityse“, – pranešime cituojama Savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Prekės ženklą sukūrė UAB „Alora“, savivaldybei jis atsiėjo 6655 Eur.

Pasak naujojo ženklo autorių, miesto įvaizdį labiausiai reprezentuoja jis pats – patogumas gyventi, viešoji infrastruktūra ir paslaugos, saugumas, gyventojų svetingumas, gamtinės bei klimato sąlygos. Idealiausia, kai visos šios objektyvios sąlygos turi vieną bendrą vardiklį. Neabejotina, Klaipėdos išskirtinumas yra jūra. Jos įtaka esą jaučiama visuose miesto gyvenimo audiniuose – versle, kultūroje, laisvalaikyje.

Autorių teigimu, Klaipėdos ženklo koncepcijoje svarbiausią vaidmenį vaidina atspindys, kaip unikalus miesto identiteto vaizdinys, nes tai yra vienintelis Lietuvos didmiestis, turintis horizontą su atspindžiu. Tai įmanoma patirti tik prie jūros. Todėl ženklas – tai miestas ir jo atspindys jūros vandenyje.

Du vienodi atspindžio elementai vizualiai atspindi Klaipėdos ambiciją tapti „mėlynojo standarto“ miestu, taip pat reiškia augimą, progresiją, gyvybingumą. Miestas šiame ženkle yra nuolatiniame judesyje. Ženklą sudaro stilizuota „K“ raidė. Jos apatinė dalis yra viršutinės dalies atspindys. Raidė simbolizuoja 3 segmentus: miestą, jūrą, inkarą.

Anot ženklo kūrėjų, atspindys, kaip unikalus Klaipėdos identiteto vaizdinys, kildinamas iš jūros. Ši, savo ruožtu, yra siejama su plačiomis galimybės verslui, įkvėpimo šaltiniu menui ir kultūrai, laisvės pojūčiu šiuolaikiškam žmogui. Klaipėda vadinama įkvėpta laisvės ir kviečiančia šia galimybe pasinaudoti savo svečius.

Teigiama, kad strategijos „Klaipėda 2030” rengimo procesas parodė, kad miesto bendruomenė Klaipėdą labiausiai sieja būtent su laisvės vertybe. Tad Klaipėdos ženklo koncepcijoje siūlomas šūkis – „įkvėpta laisvės“. Angliška šūkio versija – „inspired by freedom“.

„Įkvėpta“, nes „Klaipėda“. Antrasis dėmuo gali būti pats įvairiausias ir keičiamas priklausomai nuo konteksto, pavyzdžiui, „įkvėpta jūros“, „įkvėpta džiazo“, „įkvėpta spalvų“, – aiškinama pranešime.

Klaipėdos ženklo spalvinėje gamoje naudojamos šaltos, sodrios mėlynos spalvos ir šviesių, šiltų spalvų kontrastas. Tai esą energingas, pavasarinę energiją simbolizuojantis derinys. Mėlyna spalva laikoma išskirtine, marinistine, pabrėžiančia Klaipėdos miesto „mėlynosios ekonomikos“ ambiciją, geografinę padėtį ir jūrinį identitetą.

Kartu sukurtas informacinis vaizdo filmukas bei animuota ženklo versija.

„Nors naujojo ženklo šeimininkė yra Klaipėdos miesto savivaldybė, tačiau norime akcentuoti, kad jis priklauso visiems. Skatiname ir skatinsime jį savo komunikacijoje naudoti visus miestiečius, įstaigas bei bendroves. O galimybės labai plačios – nuo parašo elektroniniame laiške iki nuotraukos kampo „Facebook“ ar firminių suvenyrų“, – teigia V. Venckutė-Palaitienė.

Taip pat ženklą galima naudoti ant vizitinių kortelių, stendų, kitos reprezentacinės medžiagos. Jį galima atsisiųsti iš uostamiesčio savivaldybės interneto svetainės.

Ankstesnysis Klaipėdos ženklas su šūkiu „Laisvu stiliumi“ buvo pristatytas 2005-aisiais. Jis kalbėjo apie miestą, suteikiantį pasirinkimo laisvę, galimybę improvizuoti ir kurti. Klaipėda yra miestas, kuriame atsiveria plati galimybių skalė – nuo smagių netikėtumų, pramogų iki kryptingai siekiamų tikslų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas

Į Kretingos Rotušės aikštę atkeliavo Kalėdų eglė

Penktadienį į Kretingos Rotušės aikštę atkeliavo pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Antrus metus iš eilės Kretingoje bus puošiama natūrali žaliaskarė. Apie ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This