Dešimt klaipėdiečių pretenduoja į 4000 Eur stipendiją

Miestas

UAB „Švyturys-Utenos alus“ praneša, kad jau penktą kartą kartu su UAB „Vakarų ekspresas”, valdančia tokio pat pavadinimo uostamiesčio dienraštį ir portalą ve.lt, rengiamas „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendijos konkursas šiemet sulaukė rekordinio susidomėjimo.

Po balsavimų, kuriuose atiduoda 55 tūkst. balsų dienraštyje spausdintais kuponais ir portale, į finalinį etapą pateko dešimt pretendentų. Tai aktoriai, sportininkai, perspektyvūs režisieriai bei mokslininkai. Stipendijos laimėtojas paaiškės liepos 10 dieną.

Viso stipendijai klaipėdiečiai pateikė 24 kandidatus, už kuriuos jie atidavė beveik 55 tūkst. balsų.

„Kiekvienais metais miestiečiai atrenka išskirtines asmenybes – jaunus ir Klaipėdą auginančius žmones. Smagu, kad šiemet išaugo ne tik už kandidatus atiduotų balsų skaičius, bet ir pačių kandidatų gretos. Šiuo metu Klaipėdoje kaip niekada daug kalbama apie miesto ateitį, pristatyta ambicinga uostamiesčio raidos strategija, o dabar konkursas leido dar kartą įsitikinti, kad čia yra talentingų, kuriančių žmonių. Vien jų buvimas čia rodo, kad kalbos apie šviesią uostamiesčio ateitį turi pagrindo“, – pranešime cituojamas UAB, „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Šiuo metu į stipendiją pretenduoja 10 kandidatų, tai – aktorius, vienas iš klounų teatro studijos „Dulidu“ įkūrėjų Liudas Vyšniauskas; Klaipėdą tarptautiniuose konkursuose garsinantis Gilbertas Umbražūnas, siekiantis mokslininko karjeros Kembridžo universitete; elektronikos ir informacinių technologijų specialistas Rytis Zubernius; laivų inžinierius Lukas Norkevičius; Klaipėdos jaunimo teatro aktorius, atlikėjas, dainų kūrėjas Gytis Šimelionis; perspektyvi kino režisierė Emilija Riviere bei režisierius, vienas iš teatro „ŠouXmas“ įkūrėjų, Domininkas Malajavas; muzikantas bei  iliustratorius Karolis Rupkus; perspektyvus buriuotojas, laivavedybos studentas Dominykas Kneižys.

„Mūsų tikslas – kilstelėti žmones virš žemės. Tai poetinės klounados žanras. Spektakliuose norime ne tik pasijuokti, bet ir ieškome istorijos, gylio, meninės vertės“, – pranešime cituojamas L. Vyšniauskas, kuris su žmona neseniai pristatė spektaklį pagal Senąjį Testamentą „Nojaus laivas“.

Į stipendiją pretenduojanti Skaistė Venckutė Klaipėdos ir visos Lietuvos vardą garsina sporto arenose. Šiemet ji iškovojo Europos suaugusiųjų karatė kiokušin čempionės titulą, taip pat buvo pripažinta geriausia šio čempionato kovotoja.

Daugybės įvertinimų sulauksi bei ambicijos tapti pasaulio čempione neslepianti S. Venckutė daug dėmesio skiria studijoms, be to, ji karatė paslapčių moko vaikus.

Laivų inžinierius Lukas Norkevičius šiuo metu studijuoja doktorantūroje – jis ieško būdų kaip uostamiesčio jūrų vilkikuose panaudoti suskystintas dujas ir taip pagerinti Klaipėdos uosto jūrų vilkikų ekologinius bei energetinius rodiklius ir mažintų taršą mieste.

„Laivų projektavimas, laivų statyba labai įdomi sritis, bet man labiau imponuoja mokslinė veikla, pati kūryba. Projektuodamas tu braižai, statai laivą nuo nulio trimatėje erdvėje. Mes projektavome pirmą pasaulyje dujinį keltą, ledlaužį, varomą suskystintosiomis gamtinėmis dujomis, kad jis būtų ekologiškas. Dabar visas inžinerinis mokslas, variklių kūrimas nukreiptas į ekologiją, pasaulyje pradeda galioti tam tikri standartai“, – teigia dar vienas perletentas į stipendiją L. Norkevičius.

 4 tūkst. Eur siekianti stipendija kasmet teikiama aktyviam ir talentingam 20–35 metų Klaipėdos krašto gyventojui. Anksčiau „Švyturio“ Klaipėdos ateities“ stipendiją yra gavusi pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, pernai apdovanota menininkė Agnė Kišonaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Vietos laikraščiams - solidi savivaldybės injekcija

133 100 eurų – tokią sumą per metus vietos dienraščiams užsimojo sumokėti Klaipėdos miesto savivaldybė ir paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Projektas „Pažink save“ padės jaunimui atrasti savo kelią visuomenėje

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro struktūrinis padalinys Atviras jaunimo centras 2024 m. vykdys projektą „Pažink save“. Projekto tikslas – sukurti ...
2024-02-10
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This