Dešimtmetį švenčiantis festivalis atsinaujina

Regionas

Jaukiais vasaros vakarais tikra atgaiva sielai – profesionali, kokybiška muzika, kurią kasmet dovanoja festivalis „Ave Maria“. Šiais metais dešimtasis Palangoje vykstantis festivalis atsinaujino, pakeitė savo „rūbą“, pasirinkdamas naują pavadinimą „Pasaulio balsai“, tačiau išliko ištikimas savo tradicijoms.

Jubiliejiniame festivalyje pasirodys ištikimiausi bičiuliai, nepabūgę iššūkių, visuomet buvę kartu, kurių dėka „Pasaulio balsai“ kasmet skleidžiasi vis plačiau. Šiųmetis festivalis – draugų, kurie yra ne tik renginiuose susibičiuliavę partneriai, susitinkantys įvairiose pasaulio scenose, bet ir vieną misiją – duoklę Lietuvai atiduodantys menininkai.

Organizatorių nuotr.

Palangos savivaldybė praneša, kad liepos 22–rugpjūčio 16 dienomis vyksiantis festivalis paruošė daug staigmenų. Tarp dvylikos koncertų, kurie vyks Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje bei Palangos gintaro muziejuje, mielų muzikos garsų ras tiek paprastas melomanas, tiek profesionalios muzikos gurmanas.

„Pasaulio balsai“ sukvietė atlikėjus, kurie vienaip ar kitaip yra susiję su Lietuva.

Atidarymo koncerte, liepos 22 d. pasirodys ištikimi festivalio draugai – solistė Ieva Prudnikovaitė ir kasmetinis festivalio dalyvis – Palangos pučiamųjų instrumentų orkestras, pristatysiantis iškilmingą programą, o į pašėlusią naktį Brodvėjuje liepos 28 d. nuskraidins nerimastingi svajokliai Giedrius Prunskus ir Kauno fortepijoninis trio. Netikėtos ir itin retos sudėties ansamblis pasirodys rugpjūčio 12 d. koncerte, kur muzikuos sopranas Asta Krikščiūnaitė, pianistė Audronė Kisieliūtė ir kontrabosininkas Donatas Bagurskas, atliksiantys Lietuvoje retai skambančius kūrinius.

Liepos 25 d. koncertuos Norvegijoje gyvenantis lietuvis Povilas Syrrist-Gelgota kartu su savo partneriais Roman Reznik ir Delphine Constantin Reznik, rugpjūčio 2 d. pasirodys lenkų vargonininkas, aktyvus Baltijos festivalių dalyvis Jozef Kotowicz, o rugpjūčio 10 d. – pianistė Ilona Damašiūtę-Berres kartu su Valstybiniu Vilniaus kvartetu.

Muzikos ir poezijos draugystę liepos 31 d. patvirtins aktorė Gražina Urbonaitė, baritonas Dainius Puišys, vargonininkė Jurgita Kazakevičiūtė ir fleitininkas Giedrius Gelgotas. O vario garsų vėrinį rugpjūčio 5 d. pins Klaipėdos Brass kvintetas kartu su soliste Beata Ignatavičiūte.

Rugpjūčio 16 d. organizatoriai kviečia į intriguojantį Post scriptum, kuriame muzikuos du jauni estų akordeonininkai Henri Zibo ir Mikk Langerproon.

Svarbus festivalio akcentas – jubiliejai.

Liepos 24 d. solistės Dovilės Kazonaitės ir akordeonininko Tado Motiečiaus koncerte bus atlikta F. Bajoro „Sakmių siuita“, minint kūrinio sukūrimo 30-metį.

Rugpjūčio 7 d. vyks Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui skirtas koncertas, kuriame pasirodys trijų Baltijos šalių solistai: Rasa Dzimidaitė, Kadri Liis-Kukk ir Kristians Krievans. Tai pačiai progai paminėti skirtas ir rugpjūčio 13 d. renginys, kurį dovanos solistė Asta Krikščiūnaitė, vargonininkė Diana Encienė ir trimitininkas Sigitas Petrulis kartu su choru „Vilnius“, kuriam diriguos Artūras Dambrauskas.

Dešimtasis festivalis „Pasaulio balsai“ žada jaukius vakarus ir laukia kiekvieno puikios muzikos, poezijos ir atgaivos sielai išsiilgusio žiūrovo. Pranešama, kad visi festivalio koncertai prasideda 20 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Sausio 15-ajai skirti renginiai

Sausio 15-ąją minimos Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės. Pernai ištisus metus vyko renginiai, skirti šios svarbaus įvykio 100-mečio paminėjimui. ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristato kamerinę „Meilės eliksyro“ versiją

Šį savaitgalį, gruodžio 2-3 dienomis, Klaipėdos Žvejų rūmuose pristatoma komiškos operos „Meilės eliksyras“ kamerinės versijos premjera, kurią Klaipėdos valstybiniame muzikiniame ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This