Ženklo istorija: bendruomenės atsakas

Miestas, Svarbu

Per visą Lietuvą nuaidėjusi naujojo Klaipėdos ženklo istorija sulaukė ne tik pasipiktinimo, bet ir alternatyvių klaipėdiečių veiksmų.

Praktiškai per parą buvo sukurtas ir pirmadienio vakarą startavo naujas interneto puslapis http://logoklaipedai.lt, kurio autoriai siūlo visiems kūrėjams pateikti savo idėjas, kaip galėtų atrodyti naujas uostamiesčio ženklas.

Iniciatyvos autoriai – IT versle besidarbuojantys klaipėdiečiai Vytis Radvila ir Eimantas Rudminas – „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad norėjosi ne tik piktintis galimai neskaidriu naujojo ženklo išrinkimo procesu, bet ir parodyti, kad pati bendruomenė gali pasiūlyti alternatyvų.

„Klaipėda nusipelnė kultūringo ir gerai miestą atspindinčio logotipo bei įvaizdžio, kuris visam pasauliui skelbtų apie šį kraštą. Pamatę reakcijas socialiniuose tinkluose ir talentingų klaipėdiečių norą mylimam miestui neatlygintinai kurti ir siūlyti savo logotipus, nusprendėme sukurti atitinkamą platformą ir suteikti galimybes parodyti savo darbus”, – sakė E. Rudminas.

Jo ir kolegos suburta komanda, į kurią dar įėjo Tautvydas Tijūnaitis, Simona Lubytė, Darius Mikalauskas, Ovidijus Baublys ir Egidijus Laucevičius, per maždaug parą laiką ne tik išgrynino idėją, bet ir sukūrė pačią interneto svetainę. Į ją savo logotipus visi kūrėjai galės kelti iki rugsėjo 10 dienos. Už jų darbus galės balsuoti visi svetainės lankytojai, taip pat savo žodį tars ir komisija, į kurią jau kviečiami įvairūs specialistai – nuo kūrėjų asociacijų iki verslininkų.

Planuojama, kad balsavimo rezultatai bus paskelbti rugsėjo 24 d.

„Tai proga ne tik prisidėti prie miesto įvaizdžio kūrimo, bet ir patiems klaipėdiečiams išreikšti savo nuomonę balsuojant ir įrodyti, jog skaidrumas vis dar yra svarbiausia”, – sako E. Rudminas.

„Tiesiog norėjome sudaryti sąlygas kitiems pamatyti Klaipėdą akimis tų, kurie šį miestą myli ir vertina”, – jam antrina prie projekto dirbusi Simona Lubytė.

Jau sukurtas ir „Facebook” profilis „Logo Klaipėdai”.

Beje, neblogą šių klaipėdiečių humoro jausmą liudija ir jų sukurtoje svetainėje patalpintas šūkis „Let’s make Klaipėda great again!”.

Tačiau ir ši iniciatyva kai kuriems klaipėdiečiams jau kelia įtarimų.

„Bene pirmoji dalintis šia puikia žinia savo Facebook paskyroje suskubo mero žmona Inga Grubliauskienė: „Ačiū Eimantas Rudminas ir Vytis Radvila už kūrybišką iniciatyvą“. Eimantas Rudminas – jo valdoma įmonė „Koralis“ teikia paslaugas Klaipėdos pilies džiazo festivaliui: http://koralis.co/case-studies/jazz Vytis Radvila – savo Facebook paskyroje nurodo, jog yra Klaipėdos pilies džiazo festivalio komandos dalis. Taip pat – Liberalų sąjūdžio narys: https://bit.ly/2KVzMhH, geras Vytauto Grubliausko draugas: https://bit.ly/2u79dMW. Ir jūs man dabar pasakykite, man čia nuo visos informacijos jau vaidenasi kažkas, ar čia irgi kvepia įdomiai? Tiesa, kokia projekto logika – išrinks logotipą, o tada kas? Savivaldybė jį naudos, o už senąjį susigrąžins pinigus? Kažkodėl man atrodo, kad šiuo projektu bandoma užglaistyti padarytas klaidas. Kaip ten sako, vyras – galva, žmona – kaklas. O geras draugas nelaimėje nepaliks”, – socialiniame tinkle rašo aktyviai ženklo istoriją komentuojanti Kamilė Sakalauskaitė.

„Chill, Sherlockai, tai, kad myliu džiazą, esame verslininkai ir esame pažįstami su Grubliauskais mums uždraudžia daryti iniciatyvas? 🙂 ir ex Liberalas, Sherlockai. Viskas skaidru ir be jokių paslėptų intencijų. Įdomu kaip būtų galima pralobt iš šio projekto”, – savo ruožtu į tokį pareiškimą reagavo V. Radvila.

„Kamilė taip pat buvo liberalų partijos narė, todėl ji bando užglaistyt šį skandalą ir nukreipt dėmesį nuo kitų, galbūt rimtesnių problemų…  Žinoma, juokauju. Jei rimtai, tai jokios čia sąmokslo teorijos nėra. Nepriklausomai ar tu esi Jazz rėmėjas, ar šiaip liberalas, kažkuriais dalykais gali būt nepatenkintas. Ir tuomet ne tik zyzi feisbuke, bet ir darai kažkokius veiksmus bei iniciatyvas padėčiai pagerint. Šaunuoliai, Koralis”, – savo nuomonę išreiškė klaipėdietis Justinas Lubinskas, nuo pernai birželio esantis Klaipėdos mero visuomeniniu konsultantu informacinių technologijų klausimais.

„Labai jau tiesmukas ir paviršutiniškas bandymas užglaistyti susidariusią situaciją. Ir tas prierašas, kad meras čia neturi nieko bendro  Turint omeny tuos, kurie vykdo šitą vadinamą iniciatyvą, sunku patikėti, kad „gerbiamas” meras su šituo maskaradu neturi nieko bendro. Ir iš vis. Net nemalonu…”, – parašė aktorė, gyvūnų globėja Simona Šakinytė kartu su savo bendražyge, turėjusi teisinį konfliktą su V. Radvila.

„Meras šiuo atveju yra pilietiškas ir palaiko miestiečių iniciatyvą, o kažkam sunku patikėti, kad žmonės aukoja savo laiką ir pinigus dėl geresnio rytojaus, liūdina tokie žmonės mane”, – į tokį aktorės pasisakymą reagavo vienas iš iniciatyvos autorių Tautvydas Tijūnaitis.

4 Comments

  1. Martynas Vainorius

    Dar pridėkime tai, kad šio straipsnio autorius Martynas Vainorius, ex Vakarų ekspreso redaktorius, kuris ilgą laiką su savo komanda rašė labai gražius straipsnius apie merą ir liberalus..

    Reply
    • akadministratorius

      Pirmiausia, būtų gerai, kad komentarų nepasirašinėtumėte svetimu vardu. Antra, parodykite kurį nors mano „labai gražų straipsnį apie liberalus”, kurį parašiau dirbdamas „Vakarų eksprese”. Trečia, aš buvau samdomas darbuotojas, o ne leidėjas. Ketvirta, pernai aš padariau vienus iš svarbiausių savo gyvenimo sprendimų – nusprendžiau baigti karjerą „Vakarų eksprese” ir kartu su kolegomis sukūriau „Atvirą Klaipėdą”. Martynas Vainorius.

  2. Vėl aferos

    Čia Grubliausko žmonos projektas 😀 nu košmarai dedasi Klaipėdoj 😉

    Reply
  3. LIETUVOS DIDŽIOJI KARALYSTĖ LDK

    Atėjo laikas lietuviams išsirink karalių,
    Kiek galima ant pinigų į svetimus žiūrėt.
    Ar atveš popiežius karūną,
    Kurią saugo Vatikanas, nuo Vytauto Didžiojo laikų..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Prieš rinkimus ir vėl prisiminė pernykštį sniegą

Kodėl prieš pernykštes Kalėdas buvo beveik nevalomas sniegas nuo Klaipėdos gatvių, savivaldybės Kontrolės komitetas ėmė aiškintis jam jau seniai ištirpus ...
2023-02-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Kodėl politikai taria „atia“?

Po kovo 5-ąją vyksiančių rinkimų tikrai pasikeis beveik trečdalis Klaipėdos miesto tarybos –  devyni iš 31 dabartinės kadencijos deputatų nusprendė ...
2023-02-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdos visuomeninių rinkimų komitetų ganyklose

2023 m. kovo 5 d. Lietuvoje – savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. Startuoja jau trečioji rinkiminė kampanija, kurioje vienoje gretoje ...
2022-12-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This