Jau žinomi Kultūros magistrų vardai

Kultūra, Svarbu

Rugpjūčio 1-ąją, Klaipėdai minint garbingą miesto įkūrimo 766-ąjį gimtadienį, be kitų renginių vyks ir jau tradiciniu tapusi Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo ceremonija.

Šiemet šį garbingą titulą nuspręsta suteikti dviem uostamiesčio menininkams – skulptoriui Algirdui Bosui ir fotomeninkui Remigijui Treigiui.

Taip antradienio pavakarę apsisprendė ilgokai padiskutavusi speciali Kultūros magistro vardo suteikimo komisija.

Praėjusiais metais Klaipėdos kultūros magistrais tapo keramikas Isroildžon Baroti, aktorius Darius Meškauskas ir kompozitorius, profesorius, dėstytojas Remigijus Šileika. Savivaldybės nuotr.

Jos pirmininkas, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” sakė tikįs, kad „magistrų žiedai rado deramus deramų kūrėjų pirštus”. Pasak mero, šis garbingas vardas dviem kūrėjams suteiktas už jų jau nuveiktus darbus, bet kartu yra ir „įkvėpimas bei atsakomybė ateities darbams”.

Paklaustas, ar daug buvo diskutuota, kam iš pateiktų šešių kandidatų šiemet skirti šį garbingą titulą, V. Grubliauskas sakė, jog komisijos nariai, siekdami nesukelti bereikalingų emocijų, yra nusprendę neskelbti, kiek kuris kandidatas surinko balsų.

„Galiu tik priminti, kad komisijos darbas būtų legalus, turi dalyvauti ne mažiau 2/3 jos narių ir iš dalyvaujančiųjų ne mažiau 2/3 turi balsuoti už  siūlomus kandidatus”, –  sakė komisijos pirmininkas. Jo teigimu, abi šios proporcijos „buvo kruopščiai išlaikytos”. Prieš tai komisija dar išklausė kandidatus pateikusių organizacijų atstovų pristatymus, kurie negalėjo trukti ilgiau kaip 5 minutes. Šios procedūros irgi, pasak V. Grubliausko, buvo griežtai laikomasi.

Priminsime, kad šių metų Kultūros magistrai buvo renkami iš  šešių pasiūlytų kandidatų. Be minėtų dviejų jau atrinktųjų, tarp kandidatų dar buvo VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys, skulptorius Klaudijus Pūdymas, chorvedys Vytautas Blušius ir aktorė Regina Šaltenytė.

Praėjusiais metais Klaipėdos kultūros magistrais tapo keramikas Isroildžon Baroti, aktorius Darius Meškauskas ir kompozitorius, profesorius, dėstytojas Remigijus Šileika.

Kiekvienais metais gali būti suteikiami ne daugiau kaip trys Kultūros magistrų vardai. Jiems per miesto gimtadienį vykstančią pagerbimo ceremoniją yra dovanojama Klaipėdos piliavietėje rasto renesansinio žiedo paauksuota kopija.

Iš viso nuo 2003 metų, kai pradėti teikti Kultūros magistro vardai, jais iki šiol yra tapę 33 iškilūs uostamiesčio meno ir kultūros veikėjai.

INFORMACIJA

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas Klaipėdos miesto menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Skulptoriui Algirdui Bosui Kultūros magistro vardą pasiūlyta suteikti už Klaipėdos krašto kultūrinio indentiteto formavimą, jo kandidatūrą pasiūlė Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Fotomenininkas Remigijus Treigys įvertintas už fotografijų meninės kalbos išskirtinumą ir įtaigumą, šią kandidatūrą pasiūlė Klaipėdos apskrities dailininkų sąjunga bei asociacija „Kūrėjų sąjunga“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This