Klaipėdos mokykloms – išmaniosios klasės

Švietimas

Kompiuterių atnaujinimas, po išmaniąją klasę kiekvienai mokyklai, šiuolaikinės technologijos neformaliojo ugdymo procese – tokius tikslus numatyta pasiekti Klaipėdos švietimo paslaugų modernizavimo programoje.

Antradienį programos įgyvendinimui pritarė Klaipėdos miesto tarybos kolegija.

Klaipėdos „Smeltės” progimnazijos mokytoja demonstruoja išmaniąją lentą. Palmiros Mart nuotr.

„Programoje numatyta, kad ateinančiais metais jau kiekviena Klaipėdos mokykla turės bent po vieną išmaniąją klasę, o dar po metų darželiai bus aprūpinti interaktyviomis ugdymo priemonėmis. Šioms ir kitoms priemonėms iš savivaldybės biudžeto per trejus metus numatoma skirti 955 tūkstančių eurų. Mūsų tikslas – kad augtų išmanių klaipėdiečių karta, puikiai besiorientuojanti naujose pasaulinėse tendencijose bei šiuolaikinėse technologijose“, – Savivaldybės pranešime cituojamas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Programa apima 2018–2020 metus. Joje numatyta išmaniąsias klases formuoti 40 mokyklų, kiekvienai skiriant po interaktyvųjį ekraną, nešiojamąjį kompiuterį, planšetinių kompiuterių komplektą, kitą reikalingą įrangą.

Apie 8 proc. mokyklų išmaniąsias klases jau turi. Taip pat numatyta mobilia-interaktyvia įranga aprūpinti 47 ikimokyklinio ugdymo bei 5 kitas neformaliojo švietimo ir pagalbos įstaigas, kiekvienai skiriant po interaktyvų projektorių ir nešiojamąjį kompiuterį.

Teigiama, kad kai kurios į programą įtrauktos priemonės, pavyzdžiui, kompiuterių atnaujinimas, vykdomos nuolat. Šiemet dvi mokyklos, kaip pilotinės mokyklos, dalyvaujančios respublikiniame projekte „Informatika pradiniame ugdyme”, bus aprūpintos ir planšetiniais kompiuteriais, kiekvienai skiriant po 50 planšetinių kompiuterių.

Programoje taip pat numatyta tęsti LITNET (Lietuvos mokslo ir studijų institucijų kompiuterių tinklo) plėtrą, kuris 2020 metais jau veiks visose Klaipėdos švietimo įstaigose.

Programa bus įgyvendinama 92 Klaipėdos savivaldybės švietimo įstaigose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This