Parke – „Mėnesienos serenada“

Kultūra

Publikos numylėti balsai ir veidai atvyksta į parką prie Klaipėdos koncertų salės.

Austėja Lukaitė (sopranas), Paulius Bagdanavičius (tenoras) ir Gražina Zalatorienė (fortepijonas) į pajūrį atveža labai gražios muzikos programą, pavadintą „Mėnesienos serenada“.

Liepos 11 d., trečiadienį, 20 val. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje skambės dviejų dainininkų atliekama spalvinga lietuvių ir užsienio autorių vokalinė kūryba.

Operos solistė A. Lukaitė – universali artistė. Ji ne tik koncertuoja kaip solistė, bet ir vaidina „Domino“ teatre, dainuoja miuzikluose, filmuojasi lietuviškuose ir užsienio filmuose bei reklamose. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantė yra sukūrusi vaidmenis miuzikluose „Paryžiaus katedra“, „Neregėti sapnai“, dalyvavo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro pastatymuose bei Dalios Ibelhauptaitės režisuojamose „Vilnius City Opera“ ir Vilniaus teatro „Lėlė“ spektakliuose.

P. Bagdonavičius – operos ir populiariosios muzikos dainininkas, dainų autorius, baigęs klasikinio vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jis neretai matomas televizijos projektuose, laimėjęs „Lietuvos balsą“, išvyko studijuoti klasikinio dainavimo tarptautininėje Kardifo muzikos akademijoje. Yra labai populiarios grupės „el Fuego“ narys, kuriuo tapo vos pradėjęs vokalo studijas LMTA. Tačiau šįkart P. Bagdonavičius koncertuos kaip solistas, savo serenadas skirsiantis parke esančiai publikai ir žavingoms scenos partnerėms.

Vokalistams akompanuos G. Zalatorienė – pianistė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoja – koncertmeisterė, tarptautinių konkursų laureatė, aktyviai koncertuojanti Lietuvoje ir užsienyje. Pianistė dalyvavo televizijos projekte „Triumfo arka“, festivaliuose „Sugrįžimai“, „Tytuvėnų festivalis“, „Aukštaitijos vargonų muzikos festivalis“, „Visagino pavasario muzika“ ir kituose. Atlikėja kartu su dainininkais buvo pakviesta dalyvauti tarptautiniuose konkursuose Vienoje, Taline, Rygoje, Sankt Peterburge ir kt..

„Mėnesienos serenados“ programoje – ištraukos iš lietuviškų operų ir miuziklų, puikiai žinomos dainos, (Gražinos arija iš Jurgio Karnavičiaus operos „Gražina“, „Skriski, skriski, Lietuvėlėn“ iš Giedriaus Kuprevičiaus miuziklo „Devynbėdžiai“, Algimanto Raudonikio „Švelnumas“,) ir kitos malonios staigmenos.

Tarp užsienio kompozitorių pavardžių – Giacomo Puccini, Georges Bizet, Franzas Leharas, Andrew Lloydas Webberis, Glenas Milleris bei kiti autoriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Į Klaipėdą atvyks „Primadonos"

Balandžio 2 d. komedijos teatras „Domino“ lankysis Klaipėdos koncertų salėje, kurioje bus rodoma Brodvėjaus komedija „Primadonos“. Šiame spektaklyje vaidmenis kuria ...
2019-03-12
Skaityti daugiau

Kultūra

„el Fuego“ trečią kartą plauks "Muzikuojančiu keltu"

Liepos 14-osios vakarą festivalis „Muzikuojantis keltas“ pakvies į grupės „el Fuego“,koncertą. Šį kartą jos nariai Jonas Sakalauskas, Paulius Bagdanavičius ir ...
2018-07-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Vasaros muzika parko estradoje

Vasariški muzikos garsai birželio 27-ąją–liepos 24-ąją kvies apsilankyti parko estradoje šalia Klaipėdos koncertų salės. Pranešama, kad čia vyks gaivūs kaip ...
2018-06-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This