Jūros šventė: daugiau ir plačiau

Miestas

Jūros šventės organizatoriai trečiadienį paskelbė, kad šios fiestos reginių netruks jau ir liepos 26-ąją, oficialaus jos atidarymo išvakarėse, taip pat atsiranda nauja renginių erdvė – prie Neringos skulptūros.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Net neabejoju, kad Jūros šventė praeis sklandžiai. Labai norėtųsi, kad ją pastebėtų ir aukščiausi šalies vadovai. Labai tikiuosi, kad jų ausis pasieks ši žinia, nes tai yra ne tik Klaipėdos, o visos Lietuvos šventė”, – spaudos konferencijos metu teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, nemokamas viešasis transportas Jūros šventės metu turėtų tapti tradicija.

Pasak šventę organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės” kūrybos vadovės Dalios Grikšaitės, jau ketvirtadienį vakare startuos jachtų „Optimist” regata Dangės upėje, pradės veikti Dienovydžio skvere įsikursiantis Kino skveras, o piliavietėje bus demonstruojamas Italijos teatro „Teatro di Venti” projektas „Mobis Dikas”.

Bardų projektas, iki šiol vykdytas Smiltynės amfiteatre Jūros šventės šeštadieniais, dabar bus rengiamas ketvirtadienio vakare.

„Koncertuos Ieva Narkutė, „Baltos varnos”, bus skaitomos eilės. Kaip įprasta, bus papildomi kelto reisai – 1.15 val. išplauks paskutinis keltas”, – sakė viena iš bardų projekto „Skrydis į naktį” organizatorių Rosita Vaičiulė.

Pasak D. Grikšaitės, į šiemetinę šventę įsijungia ir Japonijos ambasada, atvešianti japonų būgnų grupę.

„Bus valandos trukmės koncertas ir valandos trukmės „workshopas” naujoje erdvėje – šalia Neringos skulptūros, kur visi norintys galės išbandyti būgnus”, – sakė D. Grikšaitė.

Pasak jos, šalia Neringos ganysis ir iš Vokietijos atvykę iš antrinių žaliavų pagaminti gyvūnai. Pirmą kartą jie išeis pasivaikščioti jau ketvirtadienį prie Dangės.

„Šiemet Jono kalnelis restauruojamas, tad fontanai persikels į piliavietės aikštę, kur šoks ir dainuos po „Mobio Diko”. Fontanų programa bus skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui”, – pasakojo „Klaipėdos švenčių” kūrybos vadovė.

Pagrindinės koncertinės erdvės bus Kruizinių laivų terminalas ir Teatro aikštė. Etno pakraipos pasirodymai vyks  prie Žvejo paminklo, kur įsikurs tautinio paveldo krantinė. Turgaus gatvėje įsikurs „Baltic piano masters” akademija su specialiu savo projektu.

Penktadienį Kruziniame laivų terminale koncertuos „Colours of bubbles”, „Naktinės personos” ir klaipėdietės „Golden age” su DJ Gesha. Šeštadienį „Antikvariniai Kašprivoskio dantys”, „Royce” ir Andrius Mamontovas. Jo koncertas truks apie dvi valandas – iki 1 val. nakties.

„Apšildyti Andrių Mamontovą bus labai smagu”, – sakė „Royce” lyderis Ilja Gun.

Kruizinių laivų terminalo teritorijoje bus neįgaliųjų pakyla, kuri veiks per didžiuosius penktadienio-šeštadienio koncertus. Ko gero, čia bus ir savanoriai, kurie talkins, jei bus reikalinga pagalba.

„Teatro aikštė vėl bus su lemputėmis, muzikos sėdomis bus galima klausytis. Penktadienį čia koncertuos Kristijonas Lučinskas su grupe, Ieva Zasimauskaitė, „Parranda Polar”. Šeštadienį Vengrijos elektroninės muzikos grupė „IALAZ”, Giedrė Kilčiauskienė ir „Garbanotas bosistas”.

Fejerverkas bus šaudomas iš piliavietės, maždaug apie vidurnaktį, atsižvelgiant į įvairias aplinkybes – ar tuo metu bus daina ir t.t.

Atgimimo aikštėje šiemet renginių nebus.

Beje, organizatoriai pabrėžė, kad niekada iki šiol dar nėra buvę firminių šventės marškinėlių, kurie būtų buvę unikalūs, specialiai sumodeliuoti. Šįkart juos pasiuvo šventės stiliumi besirūpinanti dizainerė Julia Janus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This