Liepoja – Klaipėda: laisva kūrybinė erdvė

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kartu su dar trimis Lietuvos ir Latvijos kūrybinėmis organizacijomis įgyvendina Europos Sąjungos finansuojamos 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Esminis „tradicinės“ industrijos pokytis į kūrybines industrijas – darnios regioninės plėtros pagrindas“.

Pirmasis į projekto veiklą įsitraukė Liepojos kūrybinių industrijų klasteris/inkubatorius.

Birželio viduryje Liepojoje buvo surengta rezidentūros programa „Laisva kūrybinė erdvė. Liepoja“, skirta Klaipėdos ir Liepojos regionų atstovams.

Seminaras Liepojoje, Rūtos Petniūnaitės nuotr.

Penkių dienų trukmės rezidentūros programoje Lietuvai atstovavo architektas, šviesos instaliacijų kūrėjas Marius Ščerbinskas ir viešųjų ryšių specialistė Austė Parulytė.

M. Ščerbinskas akcentavo, kad renginio leitmotyvas buvo ne šių dviejų pajūrio miestų konkurencija, bet atvirkščiai – galimybė bendradarbiauti.

„Rezidentūros metu buvo analizuojami Liepojos ir Klaipėdos skirtumai ir panašumai. Abu miestai turi panašių problemų: atskirtį nuo sostinės, abiem aktuali gyventojų mažėjimo problema. Buvo svarstoma, kaip Klaipėda ir Liepoja galėtų kooperuotis, nes pavieniui konkuruoti su kitais šalies miestais – daug sunkiau. Šiuo atveju būtų galima kalbėti apie galimybę kurti kultūrinį miestų dipolį – dėl savo panašios geografinės vietos ir specifikos bei problematikos Klaipėdai ir Liepojai būtų labai palanku suvienyti kultūrines pajėgas“, – KKKC pranešime cituojamas M. Ščerbinskas.

KKKC kūrybinė rezidentūra – rudenį

KKKC taip pat jau įsitraukė į projekto įgyvendinimo veiklą. Atvirų kūrybinių dirbtuvių organizavimui, įvairių prototipų kūrimui KKKC planuoja įsigyti įvairios techninio dizaino įrangos ir programų – šios būtų skirtos naudoti tiek įstaigos veikloms, tiek bendruomenės poreikiams. Įvairiems kūrybiniams seminarams ir kursams, skirtiems supažindinti su kompiuterinių įgūdžių valdymu meno reikmėms, tikimasi įsigyti stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių, projektorių.

Šiuo metu KKKC rengia viešųjų pirkimų medžiagą, kad galėtų įsigyti projekte numatytą įrangą. Atsinaujinęs ir prisitaikęs prie šiuolaikinių poreikių, lapkričio mėnesį KKKC planuoja pakviesti kultūros ir meno bendruomenę iš Latvijos ir Lietuvos į penkių dienų trukmės kūrybinius praktinius užsiėmimus su dizaino ir rinkodaros srities lektoriais.

Visas projekto biudžetas –  220 193,06 Eur, iš jų bendrasis Europos regioninės plėtros fondo finansavimas – 187 164,08 Eur.

Daugiau informacijos apie projektą – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Po burėmis: savojo kelio beieškant

Praėjusiais metais Klaipėdoje startavo projektas „Burių miestas”, kuris vyks trejus metus. Šiuo projektu siekiama mieste įgyvendinti daugiau jūrinės kultūros, buriavimo, ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This