Giedrius Nakas pristatys savo albumą

Kultūra

Pianistas ir kompozitorius Giedrius Nakas atvyksta į Klaipėdą pristatyti savo albumo „No Fear, Full of Love“ („Be baimės, pilnas meilės“).

Liepos 17-ąją, antradienį, 20 val. parko estradoje prie Klaipėdos koncertų salės vyksiančiame koncerte jis muziką atliks su savo kvartetu, kuriame dar groja Domas Aleksa (bosinė gitara), Domantas Razmus (mušamieji) ir Tomas Botyrius (saksofonas).

G. Nakas daugeliui yra pažįstamas iš koncertinės veiklos su „Saulės kliošu“, Jurga Šeduikyte, Monika Liu, Linu Adomaičiu ir daugeliu kitų. Fortepijonu skambinti pradėjęs būdamas septynerių, baigė šią specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, žinias tobulino ir Hagos karališkoje konservatorijoje. Į džiazo pasaulį jis pasinėrė sulaukęs 15 metų, o neseniai baigė džiazo fortepijono studijas Princo Clauso konservatorijoje Groningene (Olandija).

G. Nakas nuolat bendradarbiauja su džiazo, soul, funk, hip-hop, R’n’B, gospel stiliaus grupėmis ir atlikėjais. Kaip solistas ar ansamblių narys jis yra koncertavęs Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Italijoje ir Jungtinėse Amerikos valstijose.

„No Fear, Full Of Love“ skamba devynios G. Nako sukurtos kompozicijos, įkvėptos šiuolaikinio džiazo, neo-soul, hip-hop, klasikos ir roko muzikos, pasižyminčios natūralumu, asmeniškumu, patraukliomis melodijomis. Jos yra daugialypės, stebinančios netikėtais kontrastais, kiekviena detalė gali tapti pradmeniu spalvingam kūrinio išplėtojimui. Muzika nuolat balansuoja tarp užrašytų partijų ir momentinės improvizacijos, palieka daug vietos soliniams intarpams, todėl kiekvieną kartą skamba unikaliai”, – rašoma Klaipėdos koncertų salės pranešime.

Šio albumo įrašams Niurjorke 2017 metų spalio mėnesį G. Nakas subūrė kolektyvą iš šiuo metu pasaulyje labai vertinamų džiazo muzikantų: tai būgnininkas Justin Brown, kontrabosininkas Ben Williams, saksofonininkai Troy Roberts, Caleb Curtis bei vokalistes Alina Engibaryan ir Vanisha Gould.

Albumo pristatymo koncerte G. Nakas muziką atliks su savo kvartetu, kuriame groja su vienu geriausių Lietuvos bosistų Domu Aleksa, puikiu jaunosios kartos būgnininku Domantu Razmumi ir charizmatišku saksofonininku Tomu Botyriumi.

„Daugelis dalykų, kuriuos mes norime pasiekti, neįvyksta todėl, kad mus sukausto mūsų pačių baimės ir abejonės, jos neleidžia mums pastebėti ir mėgautis tuo, kas vyksta aplinkui. Bet aš nenoriu, kad mane valdytų baimė. Man teko įveikti daugybę savo baimių ir įdėti visą savo širdį, kad atsirastų albumas „Be baimės, pilnas meilės”, todėl tikiuosi, kad jis paskatins jus daryti tai, ko jūs bijote labiausiai, groti, kalbėti ir gyventi nuoširdžiai, atidžiai, su meile”, – pranešime cituoajmas G. Nakas.

Po koncerto bus galim įsigyti albumą „No Fear, Full of Love“ su kūrėjo autografu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Tadai, kodėl taip kukliai?*

„To dar nebuvo, kad savivaldybės biudžetinės įstaigos direktorius reklamuotų savo atvaizdą „visame gražume” miesto stenduose. Skirti GPM prašo daug kas, ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This