Kviečia dalyvauti Mažiau taršios logistikos konkurse

Verslas

Pirmą kartą Lietuvoje skelbiami tarptautiniai Mažiau taršios logistikos apdovanojimai. Vokietijos, Švedijos, Lenkijos bei Lietuvos verslo įmonės, savivaldybės ir nevyriausybinės organizacijos susirungs dėl metų projekto nominacijos.

Tarptautinių apdovanojimų iniciatoriai ieško socialiai atsakingų ir aplinkos gerove besirūpinančių pokyčių agentų, kurie ateities logistikos iššūkiuose regi naujas galimybes ir savo veikloje diegia žaliuosius sprendimus, tokius kaip prekių pristatymo konsolidavimas, maršrutų optimizavimas, mažiau taršių transporto priemonių naudojimas ar kt.

Apdovanojimus Lietuvoje koordinuojančio Žaliosios politikos instituto vadovė Ieva Budraitė teigia, kad konkursu siekiama įvertinti ir apdovanoti projektus-lyderius, kurie vietiniu, nacionaliniu ar tarptautiniu lygmeniu reikšmingai prisideda kuriant ekonominę, aplinkosauginę ir socialinę naudą.

„Kodėl verta dalyvauti? Tai puiki galimybė pademonstruoti savo pasiekimus, būti pastebėtiems ir įvertintiems tarptautinės auditorijos, o gal net tapti sektinu gerosios praktikos pavyzdžiu”,  – Neringos savivaldybės pranešime cituojama I. Budraitė.

Teikti paraiškas kviečiami transporto priemonių gamintojai ar pardavėjai, ekspeditoriai, logistikos inovatoriai, efektyvius bendradarbiavimo projektus ar sėkmingas komunikacijos kampanijas logistikos srityje vystančios savivaldybės ar jų įmonės bei nevyriausybinės organizacijos siekiančios švaresnės, saugesnės ir tylesnės aplinkos advokataujančios dėl mažiau taršios logistikos sprendimų taikymo savo mieste ar bendruomenėje.

Konkursas vykdomas keliais etapais – nacionaliniu ir tarptautiniu, kurių metu bus renkami nugalėtojai verslo įmonių, savivaldybių bei nevyriausybinių organizacijų kategorijose. Nugalėtojams bus suteiktas atpažinimo ir įvertinimo simbolis – Mažiau taršios logistikos apdovanojimų ženklas.

Remiantis Tarptautinio transporto forumo paskelbtomis prognozėmis, iki 2050 m. sunkiasvorio transporto sektoriuje pervežimų poreikis išaugs trigubai. Tokios logistikos sektoriaus tendencijos skatina ieškoti priemonių, kaip minimizuoti krovinių pervežimo keliamą poveikį visuomenės ir aplinkos gerovei.

Kasmet mažiausiai 3,5 mln. žmonių miršta dėl oro taršos, o sunkvežimių avarijose ES šalyse žūsta beveik 4000 žmonių, iš kurių net 1000 – dviratininkai ir pėstieji. Todėl mažiau taršių sprendimų taikymas yra neišvengiama sąlyga tolesnei logistikos plėtrai visame pasaulyje. Mažiau taršios logistikos apdovanojimais siekiama prisidėti prie aktyvaus darnių sprendimų diegimo skatinimo.

Apdovanojimai yra Europos Sąjungos remiamo projekto „CO2 mažinimas logistikoje“ dalis. Projekto partnerių konsorciumui priklausančios Neringos savivaldybės administracijos Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vedėja Vilma Kavaliova atkreipia dėmesį, kad švaresnio transporto diegimas ar kiti darnios logistikos sprendiniai gali būti naudingi ne tik oro taršos ir susijusių problemų mažinimui.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus www.lcl-project.eu.

Detalesnę informaciją apie projektą suteiks Neringos savivaldybės administracijos Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vedėja Vilma Kavaliova, tel.  8 (469) 51259, el. p. vilma.kavaliova@neringa.lt; Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Martusevičienė, tel. 8 (469) 51261, el. p. gabriele.martuseviciene@neringa.lt

1 Comment

  1. Justinas

    Sveiki. Atleiskit už mano beraščio komentaro norėčiau pasakyti tiktai vieną savo nuomonę. Vidaus degimo variklis, jeigu yra įdedamas papildomas duslintuvo bakelis, automatiškai susidaro technika ekologiškesnė ir mažiau triukšmo. Tai išeitų, į vadinamas kelnes kur yra variklis reikia įstatyti vidui spiralę, kur susidarytų papildomas duslintuvas tai reiškia išdegtų kuras, kai būna perteklius, kur kartais reguliuoja papildomi prietaisai. Dėl klimato kaitos, mano nuomonė, reikia nemaišyti, aušinimo skysti, vasarinę nuo žieminės, kaip yra kuras arba tepalai, kai reikia. Dėkui už mano pirmą ir maža komentarą…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Neringoje baigti „Zuikio daržo“ namelių griovimo darbai

Neringos savivaldybė informuoja, kad antradienį Nidoje baigtas paskutinių neteisėtai stovinčių penkių prekybinių namelių, kuriuose daugiau kaip dešimtmetį veikė kavinė „Zuikio ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė vis dar slepia informaciją apie Tarybos narių uždarbius

Neseniai paskelbtoje Klaipėdos miesto savivaldybės informacijoje apie savivaldybės politikų ir tarnautojų darbo užmokestį praėjusių metų IV ketvirtį, nėra žinių apie ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” byloje – ilga pauzė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This