Investuos į naujo kvartalo šilumos tinklus

Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2018-07-16

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija” prašo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) suderinti 1,355 mln. vertės investicijas.

Šioje vietoje suplanuotam kvartalui ruošiamasi nutiesti šilumos tinklus. Martyno Vainoriaus nuotr.

1,2 mln. iš šios sumos ketinama investuoti į planuojamą vadinamąjį Ragainės kvartalą tarp Liepų ir Arimų gatvių bei Palangos plento. 51,4 proc. šios sumos ketina skirti pati bendrovė, likusią sumą numatoma gauti iš Europos Sąjungos fondų (ES).

„Šiuo metu intensyviai vyksta gyvenamųjų namų statyba Liepų, Ragainės ir Arimų gatvių kvartale, centralizuoto šilumos tiekimo zonoje. Klaipėdos miesto bendrajame plane numatyta, kad ateityje bus statomas dar vienas gyvenamųjų namų kvartalas Liepų gatvėje, tarp Danės upės ir Ragainės gatvių centralizuoto šilumos tiekimo zonoje. Apytikslis planuojamas naujo kvartalo maksimalus šilumos suvartojimo galingumas – 9 MW, kvartalo dalies, kuri planuojama pastatyti per 5 metus, planuojamas metinis šilumos suvartojimas – 1296 MWh”, – rašoma aiškinamajame rašte.

Teigiama, kad šiuo metu šiluma Paupių ir Ragainės gatvės kvartalų šilumos vartotojams yra tiekiama iš keturių gamtinėmis dujomis kūrenamų, 13-16 metų senumo Paupių katilinės katilų, kurie nėra sujungti su bendra Klaipėdos miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistema. Dar vienas 26 metų senumo Paupių katilinės gamtinių dujų katilas yra užkonservuotas. Teigiama, kad didėjant šilumos vartotojų skaičiui esamų Paupių katilinės pajėgumų nebeužteks. Todėl artimiausiu metu planuojama sustabdyti šilumos tiekimą iš šios katilinės paliekant ją kaip rezervinę, o jos  vartotojus ir naujai statomus namus numatoma prijungti prie miesto centralizuoto šilumos tiekimo tinklo. Dėl to reikia suprojektuoti ir nutiesti naują 1473 m ilgio 125-400 mm diametro šilumos trasą.

„Klaipėdos energija” taip pat planuoja investuoti 155 tūkst. eurų į šilumos trasų statybą ir įvadų įrengimą naujiems vartotojams Klaipėdoje ir Gargžduose (70 proc. – bendrovės nuosavos lėšos, 30 proc. – ES lėšos), tačiau detalizuojama tik tai, kad ketinama tiesti 206 m ilgio 160-225 mm diametro šilumos trasą iki komercinės paskirties pastato Liepų g. 83. Čia vietoje senosios „Klaipėdos medienos” katilinės biurų pastatų kompleksą stato bendrovė „Viremidos investicijos”.

Teigiama, kad šios dvi investicijos šiemet „Klaipėdos energijos” centralizuotai tiekiamos šilumos kainą padidins 0,005 ct/kWh, o kitus keturis ateinančius metus poveikis sudarys 0,004 ct/kWh.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

„Klaipėdos energijos“ teritorijoje kilo gaisras

Pirmadienio rytą uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ teritorijoje Danės gatvėje kilo gaisras. Pasak priešgaisrinių pajėgų operatyvinio vadovo, buvo užsidegusi ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Gaisravietėje rastas sudegęs žmogus

Pirmadienio vakare uostamiesčio ugniagesiai buvo iškviesti į Paupius. Čia apie 21.30 val. degė Barškių g. esantis 4 butų namas su ...
2024-07-16
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje baigti hidrauliniai bandymai

AB „Klaipėdos energija“ praneša sėkmingai baigusi kasmetinius centralizuotos šilumos tinklų hidraulinius bandymus. Nuo gegužės 13 iki birželio 26 dienos darbai ...
2024-07-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This