Parkas dar neatidarytas, o aistros jau verda

Miestas, Svarbu

Nors iki oficialaus Sąjūdžio parko atidarymo liko dar dvi savaitės, žmonės jau piktinasi kai kuriais jame išdygusiais statiniais bei sprendimais.

Sekmadienį muzikiniai instrumentai čia dar nebuvo sumontuoti. Palmiros Mart nuotr.

Pirmiausia viešojoje erdvėje pasigirdo nepasitenkinimo balsų dėl esą per arti gyvenamųjų namų pastatytų muzikinių instrumentų. Dideliame parko plote jie išties buvo įkurdinti vaikų žaidimo aikštelėje, esančioje prie pat vieno iš gyvenamųjų namų.

Tačiau sekmadienį čia apsilankiusi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pastebėjo, jog muzikinės instaliacijos čia dar nebuvo sumontuotos – gal įsiklausyta į gyventojų nusiskundimus ir jos bus perkeltos į kitą vietą?

Be to, socialiniuose tinkluose žmonės ėmė platinti ir šaipytis iš pasvirusių suoliukų  – tie, kurie pastatyti ant nuolaidžių šlaitų, buvo pasvirę tuo pačiu kampu, kaip ir šlaito nuolydis. Pažadėta iki parko atidarymo šį neapsižiūrėjimą sutvarkyti.

O štai Virginija „Atviros Klaipėdos” feisbuko paskyroje paskelbė tokį komentarą: „Man, pavyzdžiui, užkliuvo tvenkiniai. Atskirti akmens užtvankomis, išdžiūvę, primesti šiukšlių. Atrodo, kad tarp dviejų užtvankų bus arba išdžiūvęs griovys su šiukšlėmis, arba stovinčio dvokiančio vandens pelkė. Užtvankos padarytos akivaizdžiai per aukštos. O šiaip tai džiaugiamės parku, kasdien einam pasivaikščioti. Kai sužaliuos, bus visai gražu”.  

Piktina maža aikštelė

Visgi daugiausia aistrų sukėlė senojoje, jau keletą metų veikiančioje vadinamojoje pirmojoje Sąjūdžio parko dalyje prie pat Jūrininkų prospekto dar vasaros pradžioje atitverta šunų vedžiojimo aikštelė.

Kad ji yra gana kuklių išmatavimų – matyti ir plika akimi. Savaitgalį joje atsirado dar ir kažkokie statiniai – pasirodo, tai kliūtys šunims laigyti.

Sekmadienio vakarą prie pat šunų vedžiojimo aikštelės „Atviros Klaipėdos” žurnalistė sutiko čia besiburiuojančias moteris su savo augintiniais. Klaipėdietės žodžių į vatą nevyniojo ir viena per kitą vardijo aikštelės trūkumus, pirmiausia, stebėdamosi jos dydžiu.

„Gal ji skirta pačioms mažiausioms kambarinėms šunų veislėms?” – humoro nestokojo viena iš moterų. Jaunesnė jos kolegė buvo nusiteikusi rimčiau, pareiškusi, kad ji net nemano į šitą mažą plotelį vesti savo augintinio. Trečioji stebėjosi, kodėl pastatytos kliūtys juda, nėra pritvirtintos bei pasigedo šiukšlių dėžių šunų ekskrementams surinkti.

Moterims išsiskirsčius kas sau, prie aikštelės su šuniuku atėjusi rusakalbių pora irgi vardino tuos pačius jos trūkumus ir su savo augintiniu, kaip ir kiti šio rajono gyventojai, patraukė vaikštinėti įprastu pėsčiųjų taku.

„Gal ji skirta pačioms mažiausioms kambarinėms šunų veislėms?”- klausė klaipėdietė, stebėdamasi aikštelės mažumu. Palmiros Mart

Įrengs tualetą šunims

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, paprašyta pakomentuoti žmonių nusiskundimus, sakė, kad didesnės šunų vedžiojimui tinkamos vietos Sąjūdžio parke nėra.

„Nėra ta aikštelė labai maža, ji nėra skirta gyvūnų dresavimui. Tiek metų čia nebuvo jokios aikštelės, dabar įrenginėjam su suoliukais žmonėms atsisėsti, su ekskrementų dėžėmis, bet jiems vis tiek negerai”, –  žmonių nepasitenkinimu stebėjosi valdininkė. Jos teigimu, minėtoji aikštelė dar nebaigta, ji apjuosta stop juosta, kurią gyventojai savavališkai nuplėšė.

„Tai nebaigtas objektas, niekas dar ten nesutvirtinta, ten tebėra statybvietė, o žmonės lenda savavališkai ir dar aiškina, kas jiems nepatinka”, – komentavo I. Šakalienė. Aikštelę planuojama galutinai įrengti maždaug po dviejų savaičių.

Ji iš dalies sutiko su gyventojų nusiskundimais, kad galbūt statinių šokinėti gyvūnams joje yra kiek per daug.

„Jei jie nenori tų įrenginių, tegul mums parašo, ko jie konkrečiai nori atsisakyti, mes atsižvelgsim”, – sakė valdininkė.

Šunų vedžiojimo aikštelės uostamiestyje įvairiose vietose jau kelerius metus įrenginėjamos, vykdant gyvūnų gerovės ir apsaugos programą – šiemet tokia aikštelė įkurta Šilutės pl. – Budelkiemio g. rajone. Pasak I. Šakalienės, žmonės jomis yra patenkinti.

Kartu ji informavo, kad minėtoje aikštelėje šunų tualeto nebus, bet jį ketinama įrengti kitoje parko vietoje.

Palmiros Mart nuotr.

„Tai yra nedidukė atskira aikštelė, kurioje pripilam skaldos, padarom bortelį ir pastatom šiukšliadėžę ekskrementams surinkti, kad žmonės pratintų šunis vesti į konkrečią vietą, o nevedžiotų po pievas”, – paaiškino I. Šakalienė. Mieste tokių tualetų jau yra įrengta 45, žmonės jais noriai naudojasi.

P.S. Po straipsnio pasirodymo klaipėdietė Dalia, kuri prisistatė esanti patyrusi šunininkė, mums atsiuntė štai tokį komentarą:Nežinau, kokiais keliais, bet reikia sustabdyti beprasmį mūsų, mokesčių mokėtojų, lėšų švaistymą. Jei aš ne statybininkas – nestatau namų, jei ne bitininkas – nekopinėju medaus… Kiekvienas turi daryti darbą, kurį išmano, o jei trūksta žinių, supratimo, reikia klausti, skaityti, domėtis. p. Šakalienes priimami sprendimai dėl šunų vedžiojimo aikštelių ir jų tualetų yra didžiulis pinigų švaistymas. Aikštelės visoje Klaipėdoje yra daromas mažos. Paklausėme, kodėl, atsakyta – kad žemė yra brangi. Bet ji pastatyta žaliojoje miesto zonoje. Bet mes, šunų augintojai, džiaugiamės ir labai nepriekaištaujame dėl to. Tik kodėl tos brangios žemės mums negalėjo kelis metrus pridėti, kas trukdė padaryti aikštelę didesnę? O pastatytos kliūtys yra nesaugios, pavojingos šunims. Jiems turi būti ilgas įsibėgėjimo takas, danga neturi būti slydi ir kt. Mes irgi tokioje mažoje aikštelėje jaučiamės nesaugiai. Tai beprasmis pinigų švaistymas. Šunų šeimininkai nori turėti vieną didelę, visus reikalavimus atitinkančią aikštelę mieste”.

2 Comments

  1. Zoro

    Nereikėtų stebėtis – šį „projektą” įgyvendino jau gerai mieste girdima uab „Hidrostatyba” ir įdomiausia, kad šį skverą projektavo uab „Hidroprojektai” tai tas pats Jonas Dumašius – viso ko načialnikas o tuo pačiu ir Juditos Simonavičiūtės (mero pav.) kaimynas . Niekas projekto nematė ką jie ten priprojektavo (net ir savivald. puslapyje nebuvo ir nėra jokios info nors iš europinių lėšų finansuojamas objektas), kokius dangų pagrindus numatė (matomai rimtus) ir kokie realiai padaryti ( vietom mačiau , kad jų aplamai nėra) Žinoma niekas nematė ir nepamatys statybos darbų išlaidų. Taigi visos problemos dar tik bus po ateinančio rudens ir žiemos. Bet mūsų liberalai „pamirš” 10metų privalomas statybos garantijas ir ramiai remontuos. Biznis yra biznis. Va I.Šakalienė jau porina-ko čia norit, aplamai nieko neturėjot. Tad ponai baudžiauninkai jūsų darbas ateiti ir už mus liberalus su Grubliausku balsuoti , bet ne zirsti ir orą gadinti. Gal kas susimylės ir sukvies bent jau Klaipėdos sąjūdiečius 30mečio proga, tik kad nemaža jų dalis iš Mero malonės tebegyvena ir nelabai balsą kelią. Sąjūdžio parkas – GĖDA

    Reply
  2. Nieko gero

    tame parke.Nyku ir nejauku.Ypač ,,gražu”prasidėjus lietingam rudeniui ar pavasariui.Viskas aplink tyvuliuoja ir plaukia.Gerai dar kad daro lygir neblogą kampą prie vadinamojo Mašioto kalnelio.Ten panašu kad visada bus liaudies…Likusioje dalyje nei gėlynu tame ,,parke”nei normalių medžių.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This