Dviese motociklais – aplink pasaulį

Fotoreportažai, Svarbu, Veidai

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vilniečiai Asta Dovydėnaitė ir Linas Mockevičius – pirmieji lietuviai, motociklais be pertraukos apvažiavę žemės rutulį, antradienio pavakarę buvo entuziastingai pasitikti Klaipėdoje.

Kad prieš pat skelbtą sutikimą pliūptelėjusi liūtis neišgąsdino visko mačiusių galingųjų uostamiesčio baikerių klubo „Legacy Vets MC” vyrų – stebėtis netenka. Tačiau liūtis sutikti istorinio žygio dalyvių nesutrukdė ir žavioms motociklų gerbėjoms – kretingiškei Guodai bei klaipėdietėms Arūnei ir Nomedai, prie paminklo Antanui Poškai grakščiai atvairavusioms savo „žirgelius”, ir šiaip entuziastingų klaipėdiečių būreliui.

Beje, liūtis liovėsi būtent tada, kai su galingaisiais savo BMW Asta su Linu pasirodė jau tradicine tapusioje baikerių susitikimo vietoje.

Kretingiškė Guoda ir klaipėdietės Arūnė su Nomeda sakė jau mąstančios apie atskirą moterų baikerių klubą, nes šiuo metu Vakarų Lietuvoje tokių entuziasčių jau yra per 30 . Palmiros Mart nuotr.

Judri, nenustygstanti vietoje, su nuo veido nedingstančia šypsena Asta bemat visus sukvietė bendrai nuotraukai, o po to abu su Linu dar kantriai pozavo visiems, panorusiems įsiamžinti su energingaisiais keliauninkais.

Startavę iš Vilniaus su dviem BMW markės motociklais 2016 metų spalio 15 d., į sostinę, apvažiavę žemės rutulį, vilniečiai grįš jau šį šeštadienį, prieš tai dar užsukę į keletą Lietuvos vietų ir būtinai – į Lino gimtinę Dzūkijoje.

Paklausta, kokios šalys pasirodė draugiškiausios, Asta teigė negalinti išskirti nė vienos, nors šiuo metu draugiškiausia jai atrodo Lietuva, kurios labai pasiilgo.

„Neseniai to paties vienas norvegas manęs klausė. Aš ėmiau vardinti šalis, o jis sako: „Tavęs pasiklausius atrodo, kad visam pasauly žmonės draugiški”. Bet kad taip ir yra!”- sakė Asta.

Visgi ji prisiminė ir patį pirmą ne itin malonų ir net pavojingą nutikimą.

„Buvom pakrikštyti brazilų, kai ginkluoti šautuvu vyrukai pirmom kelionės savaitėm iš mūsų atėmė fotoaparatą”, – sakė ji, čia pat pridūrusi, kad ši pamoka jiems buvusi ir naudinga, nes išmokė „atidžiau žiūrėti per petį”.

„Ir daugiau su jokiais agresyviais žmonėmis per visą kelionės laiką nebuvome susidūrę, o ir toj pačioj Brazilijoje absoliuti dauguma žmonių buvo nuostabūs. Ir tikrai mus visur priimdavo su meile, su svetingumu, su kvietimais vakarienės, pietų, žodžiu, visur išskėstom rankom mus pasitikdavo”. Jos teigimu, per televiziją rodomos žinios apie esą nesaugias šalis gerokai iškreipia tikrąjį pasaulio vaizdą.

Paklausta, ar per tuos beveik dvejus metus daug kartų teko taisyti motociklus, Asta sakė, jog šį darbą puikiai išmano Linas, jis technika labai rūpinosi, tačiau ir šioje srityje jiems sekėsi.

„Labai patikimi pasitaikė motociklai – lūždavo tiktai tos dalys, kurioms natūraliai ateidavo pabaiga arba mes jas tiesiog sulaužydavom”, – vien tik teigiamus įspūdžius iš kelionės aplink žemės rutulį parsivežė Asta, motociklą vairuojanti 9 metus.

Tad ar bereikia geresnio patvirtinimo posakiui, jog pasaulis yra toks, kaip pats žmogus į jį žiūri…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”39986,39987,39988,39989,39990,39991,39992,39993,39994,39997,39998,39999,40000,40005,40001″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This