Eligijaus Masiulio pinigai lieka areštuoti

Kriminalai ir nelaimės

Lietuvos apeliacinis teismas praneša, kad trečiadienį šio teismo teisėjų kolegija savo nutartimi atmetė kaltinamojo, buvusio klaipėdiečio Seimo nario Eligijaus Masiulio gynėjo skundą dėl Vilniaus apygardos teismo birželio 15d. nutarties, kuria buvo pratęstas laikino nuosavybės teisės apribojimo terminas į kratos metu E. Masiulio gyvenamojoje vietoje paimtas pinigines lėšas.

Vilniaus apygardos teismas laikino nuosavybės teisės apribojimo terminą buvo pratęsęs trims mėnesiams, nustatęs, kad yra būtinybė užtikrinti galimą turto konfiskavimą bei išplėstinį turto konfiskavimą. E. Masiulio gynėjas šią nutartį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Teisminėje stadijoje laikino nuosavybės teisės apribojimo trukmė, kai nagrinėjama baudžiamoji byla dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, neribojama, tačiau teismas privalo užtikrinti, kad taikant šią priemonę nebūtų pažeistas proporcingumo principas“, – pranešime spaudai cituojama Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegijos pranešėja Ernesta Montvidienė.

Teisėjų kolegija nutartyje nurodė, kad darytina išvada, jog kaltinamajam E. Masiuliui priklausančios piniginės lėšos, į kurias laikinai apribota kaltinamojo nuosavybės teisė, yra galimai baudžiamojo įstatymo uždraustų veikų rezultatas. Iš E. Masiuliui pareikštų kaltinimų matyti, kad šios piniginės lėšos galėjo būti gautos jam darant nusikalstamas veikas: daugiau kaip 100 tūkstančių eurų priimti kaip kyšis, o likę kratos metu paimti grynieji pinigai galimai gauti iš nenustatytų pajamų šaltinių, nedeklaruoti, nepatvirtinti dokumentais ir galimai nėra iš teisės aktais neuždraustos veiklos gautos teisėtos pajamos.

Teisėjų kolegijos vertinimu, atsižvelgiant į baudžiamojo proceso stadiją, laikino nuosavybės teisės apribojimo mastą ir šios procesinės prievartos priemonės taikymo trukmę, nėra pagrindo manyti, kad nuosavybės teisės apribojimas kaltinamajam taikomas neproporcingai ilgai.

E. Masiulio nuosavybės teisė į pinigines lėšas (242 410 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1 600 JAV dolerių), kurios buvo rastos ir paimtos 2016 m. gegužės 12 d. kratos metu E. Masiulio gyvenamojoje vietoje, ribojama nuo 2017 m. pradžios, siekiant užtikrinti galimą turto konfiskavimą bei išplėstinį turto konfiskavimą.

Pranešama, kad ši teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas dar kartą atsisakė stabdyti nuosprendžio vykdymą Eligijui Masiuliui

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antrą kartą atmetė „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kalėti pusšeštų metų nuteisto buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This