Gelbėtojams talkins pasieniečiai

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2018-07-18

Palangos savivaldybė praneša, kad trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Renatas Požėla ir Lietuvos profesionalių gelbėtojų vandenyje federacijos prezidentas Jonas Pirožnikas pasirašė sutartį, kuria įsipareigojo plėtoti bendradarbiavimą, siekiant sumažinti žuvusių ir skęstančiųjų skaičių Baltijos jūros priekrantės ruožuose ir paplūdimiuose, bei skatinti pramogautojus laikytis saugaus elgesio vandenyje taisyklių.

Sutarta pagal poreikį rengti bendrus prevencijos Baltijos jūros paplūdimiuose priemonių planus, teikti metodinę pagalbą dėl žmonių paieškos ir gelbėjimo darbų vykdymo, vykdyti švietėjišką veiklą siekiant informuoti visuomenę apie galimas grėsmes vandenyje.

J. Pirožnikas atkreipė dėmesį, kad gelbėtojų ir pasieniečių bendradarbiavimas Palangos paplūdimius padarys ne tik saugesnius, bet ir padės geriau prižiūrėti viešąją tvarką, ugdyti žmonių kultūrą paplūdimyje.

„Su pasieniečiais ne kartą rengti bendri reidai pajūryje ir šis bendradarbiavimas labai pasiteisina – poilsiautojai, pamatę uniformuotus pareigūnus, ima elgtis kultūringiau“, – pranešime cituojamas J. Pirožnikas.

Pasak R. Požėlos, apsiriboti tik sutartimi su Palangos pajūrio gelbėtojais neketinama – tikslingas būtų glaudus bendradarbiavimas ir su kitus vandens telkinius – upes, ežerus, kur žmonės skęsta arba galimi valstybinės sienos pažeidimai – prižiūrinčiais gelbėtojais.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, kad Palanga kasmet sulaukia vis daugiau poilsiautojų, tad institucijų bendradarbiavimas siekiant užtikrinti jų saugumą bei palaikyti viešąją tvarką yra ypatingai svarbus.

 

 

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Palangos gelbėtojai šaukiasi vaiko teisių gynėjų pagalbos

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas teigia, kad įtemptas savaitgalis buvo ir Palangos paplūdimiuose. „Gelbėtojai savaitgalį dirbo labai sunkiai ir įtemptai, ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - elektromobilių įkrovimo parkas

Penktadienį Palangoje pradeda veikti elektromobilių įkrovimo parkas. Vienu metu čia galės krautis 20 elektromobilių, savo socialinio tinklo paskyroje informuoja Palangos ...
2024-05-31
Skaityti daugiau

ELTA

Rusija jau ieško ir Palangos mero

Rusija paskelbė buvusio Estijos policijos vadovo Elmaro Vaherio, buvusio Estijos užsienio reikalų ministro Urmo Reinsalu, taip pat kelių Lietuvos, Latvijos ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This