Klaipėdiečiai Taškente fiksavo asmeninius rekordus

Sportas

Lietuvos sunkiaatlečių rinktinė, kurios pagrindą sudarė trys klaipėdiečiai, Taškente (Uzbekistanas) gynė mūsų šalies garbę pasaulio jaunimo (iki 20 metų) sunkiosios atletikos čempionate. Nors lietuvaičiams medalių iškovoti nepavyko, tačiau jaunieji sportininkai savo asmeninius rekordus ir pajuto, ką reiškia varžytis su planetos sunkiaatlečių elitu.

Lietuvos komandą sudarė Mindaugas Rimkus (iki 69 kg), Darius Galdikas (iki 105 kg) ir Karolis Andrijauskas (iki 94 kg).

Kaitino 45 laipsnių karštis

K. Andrijaukas svorio iki 94 kg varžybose išrovė 127 kg, išstūmė 166 kg ir dvikovėje (293 kg) tarp 22 dalyvių liko penkioliktas. LSAF nuotr.

Lietuvaičiai bendroje komandinėje įskaitoje tarp 43 komandų užėmė 28 vietą. Mūsiškiai aplenkė būrį galingų šalių, o žinant tai, kad lietuviai už daugelį dalyvių buvo jaunesni dvejais metais, tai, pasak sportininkų, labai geras pasiekimas.

Pirmasis į kovą kilo Regimanto Norvilo auklėtinis M. Rimkus. Jis rovimo veiksmu iškėlė 112 kg, tačiau pirmuoju stūmimo bandymu (138 kg) patyrė nesėkmę ir pajuto nugaros skausmus. Ši trauma jam sutrukdė tęsti varžybas ir jis galiausiai liko 21 tarp 22 savo grupės dalyvių.

K. Andrijauskas, anksčiau treniravęsis pas Telšių trenerį Modestą Šimkų, o pastaruoju metu besitobulinantis Klaipėdoje pas trenerį B. Vyšniauską, svorio iki 94 kg varžybose išrovė 127 kg, išstūmė 166 kg ir dvikovėje (293 kg) tarp 22 dalyvių liko penkioliktas.

Svorio iki 105 kg varžybose klaipėdietis D. Galdikas (treneris R. Norvilas) išrovė 118 kg (trimis kg pagerino savo asmeninį rezultatą), išstūmė 153 kg ir dvikovėje (276 kg) liko tryliktas.

Sportininkų teigimu, geriau pasirodyti jiems sutrukdė 42-45 laipsnių karštis, prie kurio lietuviai nėra įpratę.

Išskirtinis svetingumas

Taškente Lietuvos sunkiaatlečiai buvo sutikti itin šiltai ir svetingai. Uzbekijos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas, Azijos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas, Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) vykdomojo komiteto narys Shakhirllo Makhmudovas yra geras Lietuvos sunkiaatlečių draugas dar nuo tų laikų, kai pergales skynė keturių olimpinių žaidynių dalyvis, Europos ir planetos prizininkas klaipėdietis Ramūnas Vyšniauskas.

„Pasaulio jaunimo iki 20 metų čempionatas Taškente buvo suorganizuotas puikiai – tiek maitinimas, tiek treniruočių ir varžybų sąlygos – išties geros. Be to, uzbekai labai svetingi, draugiški ir šilti žmonės. Jei tik ko paklausi, visada padės, pasirūpins. Jie mumis rūpinosi lyg savais. Tai itin įstrigo atmintin. Kitų šalių atstovams reikėtų pasimokyti iš uzbekų svetingumo ir nuoširdumo“, – pabrėžė Lietuvos sunkiaatlečių rinktinės nariai.

Pasak Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės trenerio ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento Bronislavo Vyšniausko, ši patirtis jaunimui pasaulio čempionate – labai naudinga.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Už stovėjimą su įjungtu varikliu bausti galima, bet ar baudžiama?

„Atvira Klaipėda” sulaukė skaitytojos Rasos, gyvenančios ir dirbančios Klaipėdos senamiestyje, laiško. Jame moteris teigia esą dėl dažnai čia paliekamų automobilių ...
2020-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This