Skiepų byloje – griežtesnis nuosprendis

Kriminalai ir nelaimės

Trečiadienį Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų kolegija panaikino Klaipėdos apygardos teismo šių metų vasarį priimto nuosprendžio dalį, kuria Dainos Bosas dukters skiepų istorijoje figūravusi gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė buvo išteisinta dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Margaritai Jadvygai Malukienei (dešinėje) skirta ir lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teisėjų kolegija nuteistajai paskyrė galutinę subendrintą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams, ir 7 532 eurų dydžio baudą. Jai paskirtas įpareigojimas neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu. Moteris per vienerius metus turės atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nukentėjusiosioms – atitinkamai 258 ir 5 000 eurų. Taip pat priteista ir 5 000 eurų advokatės suteiktoms teisinėms paslaugoms atlyginti.

Apeliacinio teismo pranešime rašoma, kad teisėjų kolegija nurodė, jog Klaipėdos teismas pagrįstai M. J. Malukienę pripažino kalta dėl to, kad ji neteisėtai versliškai ir stambiu mastu vertėsi profesine veikla, neturėdama licencijos veiklai.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi ir išanalizavusi aptartus įrodymus ir byloje nustatytas aplinkybes, padarė išvadą, kad nuteistoji suvokė, jog ji nuo 2000 m. sausio 1 d. neturėjo jokios teisės skiepyti pacientus suteikiančios galiojančios medicinos praktikos ar bendruomenės slaugytojo licencijos, o jos vadovaujama įmonė nuo 2010 m. birželio 21 d. neturėjo ne tik licencijos, suteikiančios teisę teikti bendruomenės slaugos ir šeimos medicinos paslaugas, o kartu ir skiepijimo paslaugas, bet ir šias paslaugas teikiančių asmens sveikatos priežiūros specialistų, tačiau vis tiek neteisėtai versliškai ir stambiu mastu vertėsi pacientų skiepijimu”, – rašoma pranešime.

Teisėjų kolegija taip pat konstatavo, kad šioje byloje patikimai nustatyta, kad M. J. Malukienė, siekdama turtinės naudos, užuot paskiepijusi žadėta vakcinos doze, paskiepijo nenustatytos kilmės skysčiu. Teisėjų vertinimu, taip ji padarė didelę neturtinę žalą nukentėjusiosioms, nes „jos patyrė didelių moralinių ir dvasinių išgyvenimų dėl sveikatos – vienos labiausiai įstatymų saugomų vertybių”

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Už keturių vaikų motinos nužudymą ir pasikėsinimą nužudyti vyrą – griežtesnė bausmė

Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą neviešuose teismo posėdžiuose išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje pagal keturis apeliacinius skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo ...
2022-09-07
Skaityti daugiau

Verslas

Bosams priklauso kompensacija už nušalusias palmes

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl vartojimo ginčo penktadienį padarė išvadą, kad palmes pardavęs verslininkas iki augalų ...
2022-07-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Grigeo Klaipėda" bylą nagrinės Šiauliuose

Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi „Grigeo Klaipėda” baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės nutartimi ...
2022-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This