Trys sporto bazės yra našta (papildyta)

Sportas

Savivaldybės administracija prašo, kad miesto Taryba leistų trims savęs neišsilaikančioms sporto bazėms – Dviračių trekui, Centriniam stadionui ir Smiltynės sveikatingumo bazei – skirti trūkstamas lėšas (beveik 156 tūkst. eurų) iš Savivaldybės biudžeto.

Kritikai teigia, kad tokia situacija įrodo, kad įvykdyta reforma, kai visi tokie sporto objektai buvo pavesti valdyti BĮ KBĮ Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui (KMSBVC), nepasitvirtino. Savivaldybės atstovai tikina, kad nors tvarka ir yra tobulintina, tačiau tokios išvados esą daromos nepagrįstai.

Aiškinamajame sprendimo projekto rašte teigiama, kad nuo šių metų pradžios patvirtinus KMSBVC paslaugų kainas paaiškėjo, kad Smiltynės sveikatingumo bazės, Dviračių treko ir Centrinio stadiono gaunamų pajamų nepakanka jų eksploatacinėms ir administracinėms išlaidoms padengti. Iš viso šiems metams trūks beveik 156 tūkst. eurų. Daugiausiai į minusą lenda Dviračių trekas – trūks 64,4 tūkst. eurų. Stadionui reikia 59,3 tūkst. eurų, Smiltynės bazei – 32,1 tūkst. eurų.

Aiškinama, kad Smiltynės sveikatingumo baze naudojasi mažai sportininkų ir dažniausiai tik vasarą. Dviračių treko pagrindinės pajamos yra gaunamos už apgyvendinimo paslaugas, o „jo infrastruktūra yra pasenusi, netinkama naudoti sportininkams bei reikalauja daug išlaidų eksploatacijai”. Centrinio stadiono darbas esą irgi yra priklausomas nuo metų sezono.

Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdžio metu teigė, kad pasirinktą sporto bazių valdymo ir veiklos modelį reikia tobulinti, bet jis esą nėra blogas, atskleidė daug dalykų – pavyzdžiui, kad iki tol sportininkai jas naudodavo labai neracionaliai.

„Kai pradėjome išrašinėti sąskaitas, tai pradėjo žiūrėti atsakingai. Tvarkos atsirado daugiau”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Tačiau posėdyje dalyvavęs visuomenininkas Germanas Čepas teigė priešingai – neva pasitvirtino prieš reformą išsakytos abejonės, o rudenį bus dar blogiau, nes sporto klubai bazes esą turės rinktis konkurso būdu, o KMSBVC bazės tokių konkursų nelaimės ir dar labiau sumažės jų pajamos. Jis taip pat klausė, ar iš tiesų tose nuostolingose bazėse tikrai reikia tiek darbuotojų, bet atsakymo į šį klausimą nesulaukė.

„Ta reforma dar neįsivažiavo, dar ne tokių dalykų išlįs. Nereikia pulti”, – sakė komiteto narys Vytautas Čepas.

Dviračių trekas per pirmą pusmetį gavo tik 1484,8 Eur pajamų, per likusius 6 mėnesius planuoja gauti 1300 eurų, o jam per metus išlaikyti reikia 67 200 eurų, iš kurių vien darbo užmokesčiui įkaitant mokesčius tenka 48 500 eurų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tuo metu konservatorius Rimantas Didžiokas stebėjosi, kad tokiu sprendimo projektu skatinama trūkumą dengti iš biudžeto.

„Siūloma skirti tiek, kiek reikia. Pirmą kartą matau, kad duodam tiek, kiek reikia”, – sakė jis.

Nors N. Laužikienė tikino, kad „finansams bus teikiama pagrįsta paraiška”, R. Didžioko tai neįtikino ir jis balsavo prieš tokį sprendimo projektą, kuris „leidžia gyventi kaip nori”.

Tačiau balsų dauguma komitetas pritarė tokiam siūlymui, bet su pavedimu Savivaldybės administracijai iki spalio 1 d. parengti naują sporto bazių naudojimo ir veiklos tvarkos projektą.

„Trekas savęs neišsilaiko ir neišsilaikys, jis nebeatitinka šiuolaikinių reikalavimų. Yra stipri bazė Panevėžyje ir su ja nepakonkuruosi”, – sakė S. Budinas.

Miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį sprendimui pritarė tik su pastaba, kai tokia tvarka taikoma tik 2018 metams ir Savivaldybės administracija turi spręsti dėl šių bazių panaudojimo perspektyvų. Taip pat politikai pageidavo pamatyti KMSBVC pirmo pusmečio balansą.

1 Comment

  1. Vytautas

    Šiaip pasaulyje yra ir bankroto procedūros. jei tai ne socialinė paslauga, tai reikia tai baigti.
    Gal būtų reikalas pagalvoti apie privatizaciją.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This