Formuos vieningą turizmo ir žemės ūkio strategiją

Regionas

Klaipėdos regiono savivaldybės formuos vieningą turizmo ir žemės ūkio sektorių viziją 2030 m. – pradedamas pusmetį truksiantis sektorių plėtros studijos rengimo procesas. Jis suformuos integralią Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių viziją, aiškiai įvardins jų plėtros kryptis ir vietą regiono ekonominio augimo kontekste.

Turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros studijos rengime dalyvauja visos Klaipėdos regiono savivaldybės – Klaipėdos ir Palangos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Šilutės rajonų ir Neringos. Taip pat dalyvauti bus kviečiami ir tikslinių asocijuotų struktūrų, švietimo įstaigų, verslo sektoriaus ir vietos bendruomenių atstovai.

Studijos rengimo laikotarpiu planuojama organizuoti darbinius susitikimus bei kūrybines sesijas, kurių tikslas – konstruktyvios diskusijos ir dialogo pagalba, identifikuoti potencialias sektorių specializacijos kryptis, išgirsti visų poziciją ir nuomonę apie galimą sektorių plėtrą. Taip pat studija turi pateikti siūlymus dėl Klaipėdos regiono savivaldybių turimų resursų ir potencialo apjungimo bei plėtros modelio.

„Prie studijos rengimo savo lėšomis ir resursais prisideda visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės, tačiau norime, kad studijos formuojama vizija ir tikslai atspindėtų ir kitų turizmo ir žemės ūkio sektorių suinteresuotų grupių lūkesčius. Siekiame tvarios ir ilgalaikės plėtros, kuri vestų link pridėtinę vertę kuriančių sektorių, inovatyvių sprendimų kūrimo ir taikymo. Tam reikia aktyvaus regiono atstovų įsitraukimo, bendradarbiavimo ir sutarimo“, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Klaudija Kionies.

Studiją rengs UAB „Civitta“, visą dokumento rengimo procesą koordinuos asociacija „Klaipėdos regionas“. Parengta studija regiono savivaldybių tvirtinimui bus pateikta š. m. gruodžio mėn.

„Šia studija siekiame aiškiai įvardinti ir apsibrėžti kelią, kuriuo kartu su partneriais eisime artimiausią dešimtmetį. Džiaugiuosi, kad šiuo keliu žengsime vieningai – visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės. Regionas jau daugiau nei metus intensyviai dirba siekdamas išgryninti ir įvardinti savo privalumus ir stiprybes, įvertinti aspektus ir sritis, kuriuose turime pasitempti ir tobulėti. Manau, kad šis Klaipėdos regiono žingsnis užduos puikų toną ir kitiems Lietuvos regionams“, – sako ir asociacijos „Klaipėdos regionas“ prezidentas, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This