Pagerbė Europos karatė čempionus ir prizininkus

Sportas

Ketvirtadienio popietę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas padėkos raštais ir dovanomis apdovanojo uostamiesčio karatė kyokushin mokyklos „Shodan“ sportininkus, Europos čempionate iškovojusius rekordinį kiekį medalių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Taip pat pirmą kartą mokyklos istorijoje parsivežtas iš geriausio Europos čempionato kovotojo vardas. Moterų kategorijoje jis buvo skirtas Skaistei Venckutei.

Lenkijoje, Vroclave, vykusiame čempionate trenerių Luko Kubiliaus, Tomo Struopaus, Aivaro Baltmiškio ir Astos Dauskurtės auklėtiniai iškovojo 11 medalių.

Suaugusiųjų grupėje čempionais tapo Skaistė Venckutė (kategorija -55 kg) ir Eventas Gužauskas (+95 kg). Bronzą iškovojo Erika Rukšėnaitė (-60 kg) ir Monika Ryžkovaitė (+65 kg).

Jaunių U18 grupėje iškovoti 3 aukso, 1 sidabro ir 3 bronzos medaliai. Čempionais tapo Žygimantas Šniaukas (-75 kg), Julija Balčiūtė (+65 kg) ir Guoda Pakalniškytė (-65 kg). Matas Jonauskas tapo Europos vicečempionu kata rungtyje. Bronzos medaliais pasidabino Ieva Budrytė (+65 kg), Darija Adomaitytė (-55 kg) ir Dominykas Muntrimas (+80 kg).

„Šie metai buvo perėjimas iš jaunų į suaugusiųjų, tai nesitikėjau, kad pavyks tapti čempione. Bet ir burtai pakankamai gerai susiklostė”, – sakė S. Venckutė.

„Pirmą kartą suaugusių kategorijoje iškovojome du aukso medalius. Ir pats čempionatas tapo derlingiausia medaliais. Jei būtų skaičiuojama komandinė įskaita, mūsų mokykla būtų pirma. Tikslas dabar yra pasaulio čempionatai, pasaulio taurės varžybos”, – sakė mokyklos mokytojas, treneris R. Kubilius.

Meras savo ruožtu pasidžiaugė ir medeliais, ir tuo, kad „Shodan” išlaiko lygį ir tradicijas”.

„Malonu tokį klubą Klaipėdoje turėti, vienas geriausių Lietuvoje. Džiugu ir kad jį lanko per 300 vaikų”, – antrino Savivaldybės administracijos Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Saulius Paliulis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sportas

Okinaviečiai iškovojo 16 medalių

Kėdainiuose vykusiame Lietuvos čempionate 660 jaunųjų dalyvių iš 38 šalies kyokushin karate klubų siekė nugalėtojų titulų. Norint tapti nugalėtoju teko ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This