Mios vyras nuteistas lygtinai

Kriminalai ir nelaimės

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sukčiavimo byloje, kurioje žinomos dainininkės Mios vyras, buvęs klaipėdietis  Nerijus Antanavičius kartu su Artūru Jonu Venslausku bei palangiškiais Simonu Paulausku ir Dariumi Petručiu buvo kaltinami subūrę organizuotą grupę nusikaltimams elektroninėje erdvėje vykdyti.

Pasinaudoję svetimų žmonių banko kortelėmis bei įsigiję vienos įmonės akcijų, jie bandė apgauti banką bei mobiliojo ryšio bendrovę, bet grobis nebuvo didelis – tik 8000 eurų. Mat vėliau bankas sąskaitas užblokavo, kilus abejonėms dėl operacijų teisėtumo. Dar 900 eurų žalą dėl jų neteisėtų veiksmų patyrė mobiliojo ryšio bendrovė.

Sukčių gauja bandė atlikti ir kitas neteisėtas operacijas už beveik 38 tūkstančius eurų, tačiau bendrininkams savo nusikalstamo kėsinimosi užbaigti nepavyko, nes bankui tai irgi pasirodė įtartina.

Teismas konstatavo, kad visų teisiamųjų kaltė įrodyta, tačiau realią 5 metų laisvės atėmimo bausmę, subendrinęs su ankstesniu nuosprendžiu, skyrė tik A. J. Venslauskui.

Kiti kaltinamieji, tarp jų ir N. Antanavičius, atsipirko lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis. Mios vyrui bausmės vykdymas atidėtas 3 metams bei paskirta 800 eurų bauda. Jis negalės išvykti iš gyvenamosios vietos be atitinkamos institucijos leidimo ir dar privalės sumokėti daugiau kaip 900 eurų į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

D. Petrutis ir S. Paulauskas į šį fondą turės sumokėti po 600 eurų.

Be to, teismas tenkino bankų ir mobiliojo ryšio operatoriaus civilinius ieškinius: nuteistieji bendrovėms turės atlyginti beveik 10 tūkstančių eurų žalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuroras siekia Mios vyrą patupdyti už grotų

Klaipėdos apygardos prokuroras Saulius Galminas rankų nuleisti nežada: nors apeliacinės instancijos teismas ketvirtadienį atmetė jo skundą, kuriuo siekta realios laisvės atėmimo bausmės vienam iš sukčių, teismo sprendimą jis žada skųsti jau kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.
2019-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This