Neringoje ir Palangoje brangs vanduo

Regionas

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pranešė įvertinusi UAB „Neringos vanduo” ir UAB „Palangos vandenys” sąnaudas bei suderinusi naujas kainas.

Perkantiems paslaugas bute Neringoje bus taikoma 3,09 Eur/m³ (be PVM) geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kaina – 5 proc. didesnė palyginus su dabar galiojančia. Apskaitos kaina bus 1,26 Eur butui/mėn. (be PVM), – beveik 9 proc. didesnė nei dabartinė.

Šiuo metu Neringos vartotojams taikomos kainos galioja nuo 2017 m. lapkričio 1 d., Palangos – nuo praėjusių metų rugsėjo.

Teigiama, kad kaina neringiškiams keisis dėl infliacijos įtakos, taip pat nusidėvėjimo (amortizacijos) sąnaudų didėjimo, darbo užmokesčio fondo pasikeitimų.

Palangiškiams, perkantiems paslaugas bute, išlieka 1,76 Eur/m³ (be PVM) kaina už geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, o apskaitos kaina bus 1,26 Eur butui/mėn. (be PVM) – beveik 8 proc. didesnė, palyginus su dabar galiojančia.

Komisijos suderintos kainos įsigalios jas patvirtinus Neringos ir Palangos miesto savivaldybės taryboms – tai turėtų būti padaryta per 30 kalendorinių dienų.

Teigiama, kad įsigaliojus naujoms kainoms neringiškių, atsiskaitančių už paslaugas bute, mokama suma sudarys 2,53  proc. vidutinių šeimos pajamų ir neviršys leistinos 4 proc. ribos. Palangoje šis rodiklis sieks 1,1 proc. vidutinių šeimos pajamų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This