Širdžių karalienė Jaël ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Kultūra

Jie jau du kartus buvo susitikę Šveicarijoje, o netrukus susitiks Lietuvoje. Ji yra labai laukiama viešnia prestižiškiausiuose muzikos festivaliuose ir koncertų salėse. Jis nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio ir atlieka pačių įvairiausių stilių muziką.

„Jos balsas apgaubia kaip švelnus kašmyras saulėtą pavasario rytą”, – rašo OK Magazine apie populiariausią Šveicarijos vokalistę Jaël. Klaipėdos kameriniam orkestrui teko laimė pernai su ja parengti programą ir koncertuoti Klangantrisch festivalyje (Šveicarija) bei įrašyti kompaktinę plokštelę.

© Benno Hunziker

Žaviąją solistę ir klaipėdiečių orkestrą suvedė žymus šveicarų dirigentas ir fleitininkas Kasparas Zehnderis, dirigavęs minėtam koncertui ir jo metu vykusiam įrašui. Šių metų liepos 7-ąją Jaël ir KKO labai sėkmingai pasirodė Montreux džiazo festivalyje Ženevoje.

Liepos 24-ąją, antradienį, 20 valandą parke prie Klaipėdos koncertų salės nuostabias emocijas skleis Jaël ir Klaipėdos kamerinio orkestro programa „Jaël – širdžių karalienė“, vainikuosianti Vasaros koncertų ciklą. Kitą dieną ta pati programa skambės Kristupo vasaros festivalyje Vilniuje. Solistei pritars Larissa Bretscher (back vokalas, Šveicarija), o Cédric Monnier (Šveicarija) kalbinamas fortepijonas praturtins orkestro spalvų paletę.

Koncerte bus atliktos originalios dainos iš Jaël CD Orkestra, kurių aranžuotes styginių orkestrui sukūrė Rimantas Giedraitis. Kompaktinėje plokštelėje įrašyta 15 dainų, parašytų per 15 metų. Šios subtilios asmeninės išpažintys skamba išties jaudinančiai ir emocionaliai. Puikių R. Giedraičio aranžuočių dėka kartais jos priartėja prie vokalinės kamerinės muzikos skambesio. Klaipėdos kamerinio orkestro muzikavimas jautriai ir skoningai papildo kerintį solistės vokalą.

Jaël pelnė tarptautinį pripažinimą savitu dainavimo stiliumi, frazavimo lengvumu bei originalia crossover stiliaus kūryba. Muzikos kritikų nuomone, ji turi ypatingą dainų rašytojos intuiciją ir psichologinės lyrikos, kalbančios apie autentiškus išgyvenimus, kūrėjos talentą. Klausytojus iškart sužavi minkštas ir švelnus solistės balsas, jos muzika tiesiog skverbiasi nuo scenos, pripildo salę, palikdama erdvės minties skrydžiui.

Dainų kūrėjos ir atlikėjos sceninė patirtis siekia net 20 metų; pusę to laiko ji koncertavo kaip pagrindinė populiarios šveicarų grupės Lunik vokalistė. Jaël yra jos sceninis vardas, atsiradęs iš vaikystėje sunkiai ištariamo tikrojo vardo Rahel.

Beje, tarp dviejų Jaël ir KKO susitikimų Šveicarijoje solistė ne tik spėjo išleisti bendros meninės kūrybos kūdikį CD Orkestra, bet ir pagimdyti sūnų. Tad į Lietuvą dainininkė atvyks kartu su vyru ir pusmečio amžiaus Eliahu.

Saulėtą vasaros vakarą parke prie Klaipėdos koncertų salės kviečia širdžių karalienė Jaël ir Klaipėdos kamerinis orkestras!

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Rimantas Giedraitis: „Būti reikalingam – didžiausia laimė“

Kovo 7 d. 70-ąjį gimtadienį švęs fleitininkas, aranžuotojas, kompozitorius ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro muzikantas Rimantas Giedraitis. „Man svarbiausia, ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Veidai

Muzikinio teatro senbuviai didžiuojasi savo kolektyvu

Per du gyvavimo šimtmečius Klaipėdos muzikinis teatras – vokiškasis (1820–1944) ir lietuviškasis (1922–2019) – išgyveno įvairius laikotarpius, o sausio pradžioje ...
2022-01-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Perkusijos ir vario dialogai

Šį trečiadienį, vasario  26 d., Klaipėdos koncertų salėje skambės neįprasta muzika: Sigito Petrulio vadovaujamas Klaipėdos brass kvintetas muzikuos kartu su ...
2020-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This