Kretingoje – naujas grūdų elevatorius

Regionas

Kretingoje darbą pradėjo naujas grūdų elevatorius, kurio operatyvinės talpos pajėgios vienu metu sutalpinti apie 28 000 tonų grūdų. Objekto užsakovas – IMLITEX HOLDINGS įmonių grupė. Grūdų supirkimo veiklą čia vykdys UAB „Imlitex Agro“, užsiimanti grūdų prekyba ir svarbiausių žemės ūkio žaliavų tiekimų ūkininkams.

„Aktyviai didiname grūdų supirkimo apimtis ir tiesioginę prekybą pasaulinėse eksporto rinkose, todėl plečiame ir šiai veiklai skirtą infrastruktūrą, – pranešime spaudai cituojama „Imlitex Agro“ vadovė Asta Vaičiulytė. – Naujo elevatoriaus statybai Kretinga pasirinkta dėl patogios geografinės padėties. Čia supirktus grūdus patogu tiek gabenti į Klaipėdos uosto terminalus ir krauti į laivus, tiek išvežti Lietuvoje esantiems klientams.“

„Ištisus metus priimsime visus Lietuvoje auginamus grūdus – javus, aliejines ir ankštines kultūras. Turėsime galimybę vienu metu priiminėti keletą skirtingų kultūrų. Elevatoriuje įrengta itin moderni šveicariška BUHLER firmos džiovinimo-valymo įranga, kuri dėl savo veikimo tikslumo ir patikimumo tarp džiovyklų vadinama tikru „Rolls-Royce“. Džiovykla naudoja aplinkai draugišką gamtinių dujų kurą ir yra pajėgi išvalyti bei išdžiovinti apie 90 tonų grūdų per valandą.“ – teigia „Imlitex Agro“ Kretingos elevatoriaus vadovas Steponas Baltuonis.

Projektinis grūdų priėmimo pajėgumas – iki 200 tonų per valandą, o tai net 8 krovininiai automobiliai po 24 tonas.

Atvykstantį transportą reikiama kryptimi  į Tiekėjų gatvę nukreips informacinės švieslentės, nurodančios, kurioje eilėje priimamos tam tikros kultūros, ir pateikiančios kitą vairuotojams svarbią informaciją. Greitesnį aptarnavimą ir didelį patogumą vairuotojams suteiks automatizuota duomenų perdavimo sistema.

„Svarbu, kad Lietuva tampa vis labiau išsivysčiusia agrarine šalimi. Nuolatos vystoma ir vis labiau tarptautinei prekybai pritaikyta infrastruktūra lietuvišką žemės ūkio produkciją daro vis patrauklesne eksporto rinkoms. Naujasis elevatorius – šios infrastuktūros dalis ir tuo pačiu pati didžiausia apdirbamosios pramonės investicija Kretingos rajone tikriausiai nuo 1991 metų, tad džiaugiamės, kad mūsų miestas patrauklus tokio masto investicijoms“ , – džiaugiasi ir Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Prokuratūros ieškiniai - dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje - lengvosios atletikos veteranų rekordų lietus

Į vasario 5-6 dienomis Klaipėdoje vykusį Lietuvos lengvosios atletikos meistrų (veteranų) čempionatą buvo susirinkę sportininkai iš įvairių Lietuvos miestų ir ...
2022-02-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This