Kaip atrodo miesto vadovų turtas?

Politika, Svarbu

Mokesčių inspekcijai paviešinus politikų ir jų sutuoktinių praėjusių metų turto deklaracijas, paaiškėjo, kokį turtą valdo ir Klaipėdos miesto vadovai.

Vytautas Grubliauskas pernai turėjo savo vardu paimtą 90 462 eurų paskolą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko šeimos turtas per metus sumažėjo beveik tūkstančiu eurų ir siekė 290 053 Eur (pernai – 291 045 Eur). Kartu su žmona jie turėjo 48 800 Eur piniginių lėšų, o kitą dalį sudarė abiejų vardu registruotas nekilnojamasis turtas. V. Grubliauskas pernai turėjo savo vardu paimtą 90 462 eurų paskolą. Per metus ji sumažėjo beveik 10 tūkst. eurų.

Vicemerės Juditos Simonavičiūtės šeima pernai turėjo turto už 135 394 eurus. Didžiąją dalį jo sudarė piniginės lėšos –  75 tūkst. eurų. Taip pat ši šeima turėjo beveik 20 tūkst. vertės automobilių. Per metus vicemerės šeimos turtas padidėjo šiek tiek daugiau nei tūkstančiu eurų, o paskola sumažėjo beveik perpus – nuo 25 254 iki 12 723 Eur.

Mažiausiu turtu iš šių trijų politinių miestų vadovų galėjo pasigirti vicemero Artūro Šulco šeima – jis pernai siekė 87 116 Eur. Jis per metus sumažėjo 4 tūkst. eurų, tačiau per tą laiką vicemerui pavyko grąžinti beveik 15 tūkst. eurų paskolos, jis dar liko skolingas 13 700 eurų. Tarp šios šeimos valdomo turto išsiskiria 17 200 eurų vertės automobilis.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas yra turtingiausias tarp miesto vadovų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiemet pirmą kartą jau yra viešinami ir Savivaldybės administracijos vadovų ir jų sutuoktinių šeimos turto deklaracijų duomenys. Iš jų matyti, kad Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino šeima yra gerokai turtingesnė nei mero – pernai turėjo 417 tūkst. vertės turto. Tiesa, S. Budino žmona turėjo ir 151 921 Eur paskolą, o pats direktorius buvo pasiskolinęs 7 451 eurą. Didžiausią Budinų šeimos turto dalį sudarė valdomos akcijos, įvertintos 171,8 tūkst. eurų. Taip pat jie turėjo 76,7 tūkst. eurų siekiančių santaupų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos šeima pernai turėjo turto už 306 407 eurus ir 115,6 tūkst. eurų paskolą. Didžiausią turto dalį pagal vertę sudarė E. Mantulovo vardu registruotas 140 tūkst. eurų vertės pastatas, o šeimos santaupos pernai siekė 124,6 tūkst. eurų.

Šį sausį savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradėjusio eiti Olego Mariničiaus šeimos turto vertė siekė 209 709 eurus, direktoriaus pavaduotojas savo vardu buvo paėmęs 10 tūkst. eurų paskolą. Didžiausią dalį Mariničių šeimos turto pagal vertę sudarė nekilnojamasis turtas – beveik 114 tūks. eurų, santaupos siekė 68,2 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This