Klaipėdos žalieji atsinaujino

Politika

Klaipėdoje veiklą praneša atnaujinusi Lietuvos žaliųjų partija. Skyriui vadovauti išrinktas visuomenės sveikatos specialistas Žydrūnas Banevičius (nuotr.)

Tarp naujų narių – visuomenininkai, informacinių technologijų, logistikos bei želdynų priežiūros ekspertai, aplinkos apsauga ir visuomenės gerove susirūpinę uostamiesčio gyventojai.

„Deja, tenka pripažinti, kad Klaipėdoje apstu žaliesiems nerimą keliančių klausimų, kai kurie jų nesprendžiami jau ne vieną dešimtmetį. Pradedant rusenančiais nesantaikos židiniais tarp miestiečių ir uosto, kuomet dėl ekonominės gerovės planuojama ekspansyvi uosto plėtra, nors jau dabar nesusitvarkoma su jo keliamais padariniais – generuojama oro bei triukšmo tarša. Nors neabejojame uosto teikiama nauda miestui ir valstybei, tačiau numatoma plėtra negali paminti gyventojų interesų. Uostas kartu su miestiečiais turi ieškoti visoms pusėms priimtinų sprendimų. Kitas pavyzdys – vietoje oro kokybę galinčių pagerinti sprendimų, beatodairiškai kertami miesto plaučiai – medžiai. Kaip visa tai dera su Klaipėdos, kaip sveiko, darnaus ir saugaus miesto vizija?“ – išplatintame pranešime spaudai cituojamas skyriaus pirmininkas Ž. Banevičius.

Tarp skyriaus prioritetinių krypčių Ž. Banevičius vardijo želdynų priežiūrą, infrastruktūros vystymą, taršos mažinimą, visuomenės sveikatos gerinimą, investicijų pritraukimą bei naujų darbo vietų kūrimą.

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas pasveikino naujuosius skyriaus narius ir pritardamas Ž. Banevičiui pabrėžė, kad Klaipėdos miestui ypač reikalinga alternatyvi visuomenės interesus atstovaujanti politinė jėga, kurios pirmose gretose rikiuojasi visuomenininkai, už sveiką ir žalią miestą pasisakantys aktyvistai.

INFORMACIJA

Lietuvos žaliųjų partija teigia esanti parlamentinė aplinkosaugos ir darnios plėtros vertybėmis besivadovaujanti politinė organizacija, veikianti 7 metus, turinti 20 skyrių skirtinguose Lietuvos regionuose. Lietuvos žaliųjų partija nėra susijusi su Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

3 Comments

  1. dfvsdv

    Ar tikrai baigė jis tuos sveikatos mokslus? Ar diplomą turi?

    Reply
  2. Jonas

    Klounas jis, o ne pirmininkas. Jis vairuoja greitąją, kartais maršrutkę, o laisvalaikiu savaitgaliais geria iki komos. Politikas atsirado. Nejuokinkit.

    Reply
  3. Taksistas

    Koks jis visuomenės sveikatos specialistas- greitosios pagalbos mašinos šoperis. Maršutkėje sėdi kai greituškės nevairuoja jei tokie partijų vadai tais kas iš tos partijos

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Ar klimato kaitos procesai nušluos Klaipėdą nuo žemės paviršiaus?

Žaliosios politikos instituto prezidentas Remigijus Lapinskas sutinka, jog klimato kaitos terminą jau galima būtų keisti į klimato krizę ir neatmeta ...
2021-06-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Kada miesto gatvėmis riedės ekologiškas transportas?(papildyta)

Ar ekologiškas, darnus judumas miestams svarbus tik dėl ekologinių, o gal ir dėl ekonominių ar net socialinių priežasčių? Kaip tinkamai ...
2021-05-20
Skaityti daugiau

Nuomonės

Klaipėdos tarša duotybė – kaip išgyventi?

Klaipėda – pramoninis miestas, turintis didžiulį pagal savo specifines taisykles veikiantį uostą, prie kurio glaudžiasi daug įvairių gamybos ir logistikos ...
2021-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This