Jūros šventės išvakarės: pasaulinė premjera, kinas ir metaliniai svečiai

Miestas

Nors oficialus 59-osios Jūros šventės startas bus duotas liepos 27-ąją, renginių jau bus ir ketvirtadienį.

Liepos 26-osios vakare bus galima sutikti Mobį Diką, mechaninius gyvius iš Vokietijos, žiūrėti kiną, gaudyti „optimistus” ir kartu su bardais skristi į naktį.

„Optimistus” gaudys upėje

Jaunųjų buriuotojų „optimistų“ grupė valdžios, verslo ir laisvos sielos žmonėms metė iššūkį – suvaldyti pačią mažiausią jachtą „Optimist“. Varžybose „Pagauk optimistą Dangėje“ sutiko dalyvauti Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus, „Krasta Auto“ Klaipėdos filialo direktorius Algimantas Stanislauskas, „Limarko“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris, Klaipėdos administracijos direktorius Saulius Budinas, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė ir daugybė kitų iššūkio nepabūgusių klaipėdiečių.

Azartiškas varžybas šventės svečiai galės stebėti tarp Biržos ir Pilies tiltų. Iššūkis startuos 18 val.

Mechaninių būtybių ganiava

Ketvirtadienio pavakarę, nuo 19 val., Karskronos aikštėje (prie Pilies tilto) bus galima sutikti klajojančius svečius iš Vokietijos, mobilios teatro trupės „Foolpool“ gyvūnus.

Žadama, kad spektaklis-pasivaikščiojimas „Mechaninių būtybių ganiava“ nustebins kūrėjų išmone – kaip niekam nereikalingus daiktus galima prikelti naujam gyvenimui.

Šeši gyvūnai milžinai – nerangūs, girgždantys Jūros šventės svečiai. Kitomis šventės dienomis šeši keisti gyvūnai „ganysis“ prie skulptūros „Neringa“ žolynus.

Didžioji premjera – piliavietėje

Liepos 26-ąją į Klaipėdos piliavietę kvies vienas esminių šių metų šventės akcentų – spektaklis-legenda „Mobis Dikas“. Žadama, kad bendras VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Italijos teatro „Teatro dei Venti“ projektas išsiskirs įspūdinga scenografija, autorine muzika ir emocine įtaiga.

Spektaklis unikalus ir tuo, jog kartu su profesionaliais aktoriais išvysime ir Klaipėdos bendruomenę – vaikus, senjorus, sportininkus, kurie nuo liepos vidurio noriai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse.

Domo Rimeikos nuotr.

„Visi labai užsidegę, noriai dirba, reaguoja į pastabas, patys sau kelia tikslus ir juos išpildo. Dvi savaites stebėjau vaikų ir senjorų atsidavimą – iš pradžių dideles abejones ar pavyks, ar pasiseks, tačiau paskutinių dienų repeticijos žymi tikrą pergalę su savimi. Labai džiaugiuosi, kad ypač nedrąsiai prisijungę senjorai labai greitai buvo „pagauti” itališko temperamento ir tapo didelio projekto dalimi“, – pranešime cituojama VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Nors spektaklis bus rodomas ir liepos 27, 28 dienomis, 21 val., šventės organizatoriai-projekto koprodiuseriai VšĮ „Klaipėdos šventės“, klaipėdiečius kviečia atvykti būtent liepos 26-ąją.

„Jūros šventės išvakarės – unikali galimybė mažesniame žmonių šurmulyje išvysti didžiąją šventės premjerą. Labai kviečiu visus klaipėdiečius būtent ketvirtadienį pirmiesiems išvysti spektaklį bei pasilikti sau galimybę su Mobiu Diku susitikti dar kartą, nes minčių ir įžvalgų, tikiu, čia atras kiekvienas“, – sako Goda Giedraitytė.

Judanti 13 metrų ilgio ir 7 metrų pločio platforma spektaklio metu transformuojasi į laivą, vėliau – į žuvį, taip atverdama žmogaus fantaziją apie baltąjį banginį.

„Kino skverą“ atidarys klaipėdiečiai

Ramesnį šventės ritmą „gaudančius“ Jūros šventės svečius kinas pakvies į Dienovidžio aikštę. Čia tris vakarus bus galima mėgautis geriausiais, lietuviškai įgarsintais, šių metų „Kino pavasario“ filmais.

Jūros šventės „Kino skverą“ atidarys klaipėdietis Karolis Rupkus, kuris su gyvo garso grupe padovanos autorinės muzikos vakarą. Po jo – lietuvių trumpametražių filmų seansas, kuriame geriausias šių metų šalies filmai – Lauryno Bareišos „Pirtis“, taip pat „Kino pavasario“ perspektyviausiu režisieriumi pripažinto, „Sidabrinei gervei“ nominuoto Tito Lauciaus šmaikštus trumpukas „Gyvatė“ ir festivalio žiūrovų mėgstamo režisieriaus Gedimino Šiaulio naujas filmas „Šviesa“. Su Kino skvero žiūrovais Klaipėdoje susitiks režisieriai L. Bareiša, T. Laucius ir prodiuserė Klementina Remeikaitė.

Bardų skrydis Smiltynėje

Ramiam vakarui 21.30 val. pakvies 5-asis bardų muzikos ir poezijos projektas „Skrydis į naktį“. Gurmaniškas muzikos ir poezijos vakaras savo ištikimus gerbėjus ir naujus klausytojus kviečia persikelti per marias – į Kuršių nerijos nacionalinio parko vasaros amfiteatrą Smiltynėje. Čia pasirodys Ieva Narkutė, grupė „Baltos varnos“, Giedrius Vaškys, eiles skaitys D.Molytė-Lukauskienė, D.Rekis, M.Rupšaitė, A.Laurutis.

Renginiui numatyti specialūs keltų reisai. Iš Šiaurinio rago keltai išplauks 21, 22, 24, 1 val., iš Smiltynės – 21.15, 22.15, 0.15, 1.15 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This