Klaipėdos universitetas: priėmimo rezultatai yra geri

Švietimas

Ketvirtadienį  stojantieji į Lietuvos universitetus ir kolegijas gavo kvietimus studijuoti.

Šiais metais Bendrojo priėmimo pirmojo etapo metu kvietimai studijuoti Klaipėdos universitete (KU) išsiųsti 277 būsimiems studentams. Iš jų – 134 valstybės finansuojamose vietose bei 143 valstybės nefinansuojamose vietose.

Daugiausia stojančiųjų sulaukė kvietimų į psichologijos, informatikos, informatikos inžinerijos, mechanikos inžinerijos, jūrų uostų inžinerijos, statybos inžinerijos, kūno kultūros ir sporto pedagogikos, kineziterapijos, anglų ir kitų užsienio kalbų (švedų, ispanų, vokiečių), slaugos bei socialinio darbo studijų programas.

„Atsižvelgiant į demografinę situaciją ir aukštojo mokslo pertvarkos nuotaikas šalyje, nuolatinį Klaipėdos universiteto puolimą viešojoje erdvėje priėmimo rezultatai yra geri”, -sako L. Dromantienė. KU nuotr.

Kvietimai studijuoti KU išsiųsti ir 10 moksleivių, kurie brandos egzaminus išlaikė 100 balų. Taip pat šiais metais laipsnio studijas Klaipėdos universitete pasirinko apie 100 studentų iš užsienio.

Pasak Klaipėdos universiteto studijų prorektorės prof. dr. Letos Dromantienės, pirmojo etapo stojimo rezultatai yra panašūs kaip ir praėjusiais metais.

„Atsižvelgiant į demografinę situaciją ir aukštojo mokslo pertvarkos nuotaikas šalyje, nuolatinį Klaipėdos universiteto puolimą viešojoje erdvėje priėmimo rezultatai yra geri. Praėjusiais metais į Klaipėdos universitetą stojo 321 studentas, iš jų 138 į valstybės finansuojamas vietas. Šiemet kvietimai išsiųsti 277 studentams ir iš jų į 134 valstybės finansuojamas vietas“, – pranešime spaudai cituojama L. Dromantienė.

Viešojoje erdvėje skelbta, jog į 8 Klaipėdos universiteto studijų programas nesusirinko minimalus studentų skaičius, nustatytas Švietimo ir mokslo ministerijos pagal studijų kryptį, ir priėmimas į šias studijų programas bus nevykdomas.

„Manytume, kad yra labai neetiška komentuoti priėmimo rezultatus, kai jie dar nežinomi: neišsiųsti pakvietimai stojantiesiems, nepasirašytos sutartys su aukštosiomis mokyklomis. Kviečiamųjų studijuoti skaičiaus mažėjimas šiais metais būdingas beveik visoms Lietuvos aukštosioms mokykloms ir rezultatai toli gražu ne blogiausi Klaipėdos universitete. Tačiau, deja, akivaizdus tendencingas Klaipėdos universiteto vertinimas viešojoje erdvėje klaidina ir trikdo stojančiuosius. Klaipėdos universitete nėra tokių studijų programų, kurios absoliučiai nesusilaukė stojančiųjų dėmesio, tačiau į kai kurias studijų programas nesusirinko Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytas pagal studijų kryptis minimalus studentų skaičius. Priėmimo sistemai susumavus stojimo rezultatus, pavyzdžiui, biologijos studijų programai pritrūko vieno studento, chemijos inžinerijai – 6, ekonomikai – 7 studentų“, –  komentavo L. Dromantienė.

Studijuoti magistrantūros studijų programose sutartis su Klaipėdos universitetu jau pasirašė 257 magistrantūros studentai (iš jų priimti 189 į valstybės finansuojamas vietas ir 68 į valstybės nefinansuojamas vietas); priėmimas tęsiamas.

Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo į pirmosios pakopos studijų programas sutarčių pasirašymas vyks 2018 m. liepos 27 d., liepos 30 d. ir liepos 31 d. 8.00–12.00 val. ir 13.00–17.00 val.

Sutarčių pasirašymo adresas: Herkaus Manto g. 84, Klaipėda, Klaipėdos universiteto miestelis, Sveikatos mokslų fakulteto pastatas, 114 kab.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Laikinoji universiteto vadovybė išdėstė savo poziciją

Klaipėdos universiteto (KU) taryba spalio 22 dienos posėdyje turės apsispręsti, kada bus skelbiami nauji rektoriaus rinkimai. Ši švietimo įstaiga penktadienį ...
2018-10-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Kuršių nerijoje gali įsikurti Klaipėdos universiteto mokslo centras

Bendradarbiavimo sutartį su Klaipėdos universitetu (KU) turinčios Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis bei administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šveikauskas, apsilankę uostamiestyje, ...
2018-10-12
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitetas paneigė liūdnas prognozes

Laikinoji Klaipėdos universiteto (KU) vadovybė naujų mokslo metų pradžios proga surengtos spaudos konferencijos metu pabrėžė, kad stojimo rezultatai parodė, kad ...
2018-09-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This