Signalinė raketa sužalojo dvi moteris

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jūros šventės metu fejerverkams „paakomponuoti” savo signalinėmis raketomis nusprendė laivų įgulos. Viena iš jų sužalojo Šiauriniame rage tuo metu buvusias dvi moteris.

Greitosios pagalbos medikų teigimu, nukentėjusiosioms yra 28 ir 64 metai. Abi jos tuo pačiu greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentos į Klaipėdos Respublikinę ligoninę.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmoji signalinė raketa buvo iššauta dar fejerverko metu iš Pilies jachtų uostelio. Vėliau jos kilo ir iš Kruizinių laivų terminalo, uosto akvatorijos.

Nelaimė nutiko apie pusę pirmos nakties, kai iš kairiosios Dangės krantinės, tarp pasukamojo tiltelio ir senojo elingo buvo išautos dvi signalinės raketos. Pirmoji sėkmingai užgeso virš Šiaurinio rago, o antroji buvo paleista praktiškai į šią krantinę ir nusileidusi į Šiaurinį ragą, kur nemažai žmonių klausėsi Andriaus Mamontovo koncerto, dar atšoko rikošetu ir sužalojo dviejų moterų kojas.

Vyresniajai buvo padarytos žaizdos, o jaunesniajai į pagalbą atskubėjusi vietoje buvusi medikė įtarė neatvirą kojos lūžį. Kraujavusiai moteriai taip pat buvo suteikta pirmoji pagalba dar iki atvykstant greitajai, ji buvo sutvarstyta.

Greitosios pagalbos medikų teigimu, nukentėjo 28 ir 64 metų moterys.  Abi tuo pačiu greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentos į Klaipėdos respublikinę ligoninę.

Į įvykio vietą atskubėjusiems policijos patruliams įvykį matę žmonės teigė, kad nelaimę sukėlusi signalinė raketa galėjo būti iššauta iš Gdanske (Lenkija) registruotos jachtos „Bonawentura”. Prie jos netruko priplaukti jūrų uosto policijos kateris „Audra”, pareigūnai įlipo į jachtą, kurioje buvo žmonių, aiškintis situacijos.

Įgula pareigūnams aiškino, kad iš viso paleido tris raketas, iš kurių vieną atsimušė į stiebą ir atšokusi rikošetu nulėkė į Šiaurės ragą, kur ir sužalojo dvi moteris.

Portalo „MarineTraffic” duomenimis, ši jachta šeštadienį popiet buvo išplaukusi iki Girulių ir nuo 19.30 val. stovėjo prisišvartavusi toje Dangės vietoje.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė pirmadienį informavo, kad raketą paleidusiam Varšuvos gyventojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl civilinių pirotechnikos priemonių tvarkos naudojimo pažeidimo. Įvertinus, kad tai nebuvo tiesioginė tyčia, jam buvo skirta 20 eurų baudą (įstatymas numato baudą nuo 14 iki 30 eurų, taip pat gali būti gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vienų iki dvejų metų).

Lenkui taip pat buvo suteikti nukentėjusiųjų duomenys, kad jis pats galėtų susisiekti ir tartis dėl patirtos žalos atlyginimo, nes moterys gali to reikalauti ir per teismus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”42038,42039,42040,42041,42042,42043,42044,42045,42046,42047,42048,42049″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Miestietis

    Dar nė sykio Jūros šv. organizatoriai neskelbia -Kiek Kl..Miesto gyventojų dalyvavo šventėje ? Juk pinigai šventei imamai iš miesto biudžeto kurį „suneša” miestiečiai. Aišku, svečių gali būti. Tačiau vaikščiojant po šventę daugiausia girdėjosi rusų kalba, vienas kitas kalbėjo vokiškai, angliškai, latviškai…
    Jei Klaipėdoje sumažėjo 50000 gyventojų tai gal ir šventės programų nereiktų vis plėsti ir vis girtis kad „šiemet buvo dvigubai daugiau renginių ir pn….”
    Atrodo kad Jūros šventė tapo Klaipėdos rajono mažų miestelių gyventojams ir svečiams iš kitų šalių…

    Reply
  2. klp.

    dėl žmonių saugumo nebuvo mąstoma darant koncertus kur tiek mažai vietos ir pastačius karusesles dar. kaip apskritai dėl šventės įvaizdžio nepadirbėta: miestas nepapuoštas, renginiai atsibodę.; tyčiojasi jau be pirmą kartą. juk rašė, kad iš smiltynės šaudys fejerverkus, , tai kad Mamontovo daugiau susirinktu. o pamačius fejerverkus už nugaros didelis būrys pasukome link fejerverkų , nes koncertas tik šiaip sau buvo. tikrai nebūtume stumdęsi toje terminalo dykynėje, jei būtų sąžiningai nusakyta, kur muzikiniai fontanai, kur fejerverkai. KIAULIŠKAI ELGIASI ORGANIZATORIAI, už mūsų pinigus išsilaikantys kiaurus metus, o rezultatai vis prastėja. gaila. nuvylė visa šventė. Po fejerverkų protestuodama masė žmonių pasuko namo ir ėjo tiesiog gatve. blogiausia jūros šventė per 30metų.turi atsistatydinti rengėjai.už pavėlavimą nei atsipršė, nei padėkojo laukus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Apdovanoti labiausiai išsiskyrę Jūros šventės eisenos dalyviai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje penktadienį apdovanotos įmonės, organizacijos ir kolektyvai, išradingiausiai atskleidę ir sau pritaikę 64-osios Jūros šventės temą ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

Regionas

Jūros ir žvejų šventė - Šventojoje

Rugpjūčio 4-6 dienomis Šventojoje vyks Jūros ir žvejų šventė, kurioje bus pagerbti Šventosios žvejai, ištikimi jūrai ir žvejiškoms tradicijoms, vyks ...
2023-07-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This