Kam tiek vaistinių, jei jos parduoda tik arbatas?

Mums rašo

Julija Rimkutė
2018-07-30

Komentarų: 4

Per šiuos karščius, sako, yra daug negaluojančių žmonių, persikaitinusių saulėje ir panašiai.

Mane ištiko rimtesnė bėda – vakare sukilo temperatūra kone iki 39 laipsnių, o visi požymiai (raumenų, sąnarių, akių obuolių skausmas, neįtikėtinas silpnumas) byloja apie tai, kad vidury vasaros kažkur sugebėjau, ko gero, pasigriebti gripą.

Kam Klaipėdoje tiek vaistinių, jei jos žmogui gali pasiūlyti tik arbatų bei brangių, neveiksmingų maisto papildų? Palmiros Mart nuotr.

Vakare išgėriau liepžiedžių arbatos su medumi, nes nesu cheminių vaistų gerbėja ir jų namuose nekaupiu, temperatūra tuputį nukrito, tačiau iš ryto vėl ėmė kilti. Paskambinusi į Šeimos kliniką, sužinojau, kad mano šeimos gydytoja atostogauja, o pas ją pavaduojančią medikę talonėlių šiai savaitei nė su žiburiu nerasi.

Sliūkinu leisgyvė į vaistinę, supasakoju išsamiai savo simptomus vaistininkei.

Deja, paaiškėja, kad ji man niekuo negali padėti – siūlo homeopatinį brangų influcidą, kuris, deja, man tas pats, kas lavonui pavilgai, t.y. mano organizmo homeopatiniai vaistai neveikia, tai dar prieš kurį laiką nustatė žymi homeopatė – mat, vis bandžiau surasti „sveikesnį” gydymo būdą. Dar vaistininkė siūlo tradicinių temperatūrą mažinančių vaistų ir visokių brangių arbatų, kurių aš namuose ir taip turiu. Visa kita – tik griežtai su gydytojo receptais.

Man – ne 18 metų ir aš nesu savigydos propaguotoja, tačiau, jei esant akivaizdiems gripo simptomams, ant kiekvieno kampo pristatytos vaistinės negali, be arbatų ir  neveiksmingų brangių papildų, pasiūlyti jokių normalesnių, efektyvesnių vaistų – kam jos apskritai reikalingos? Žinoma, tai klausimas ne vaistininkams, o mūsų sveikata besirūpintiems politikams su ministru Veryga priešaky.

Neseniai pranešta, kad temperatūrą mažinančių vaistų, vitaminų, gydomųjų arbatų bus galima įsigyti ir parduotuvėse. Tad receptiniams vaistams  įsigyti Klaipėdoje tikrai pakaktų ir kelių vaistinių, kuriems velniams jų tiek daug?

Atsakymo iš medikų nelaukiu – ir taip jį gerai žinau.

 

4 Comments

  1. Kestas

    O kurioje čia poliklinikoje sergant gripu reikia talono. Tokiu atveju visada priima ta pačią dieną.
    Vaistinėse taip pat gali gauti vaistu ir nuo temperatūros. Čia manau eilinis žmogaus konfliktas su dabartine valdžia.

    Reply
  2. Pacientas

    Nesuprantu, o ka jus norejote gauti vaistineje? Antibiotiku? Gripex nebuvo? Aspirino? Ne i tema straipsnis…

    Reply
  3. Asta

    Atvira klaipeda, nedarykit sau gedos tokiais absurdiskais straipsniais. Tikra gripa gali diagnozuoti tik gydytojas, o ne pats pacientas!

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Mano supratimu, tai str. ne apie gripą, o apie tai, kad vaistinėse žmogus nesulaukia realios pagalbos. Mes gerbiame įvairias skaitytojų nuomones 🙂 Tarp jų – ir jūsų 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Alus gerti sveika, - ar ne taip, Leonai?*

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Leonas Makūnas vieno komiteto posėdžio metu, viešai girdint per YouTubą visam pasauliui, baisią istoriją apie ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This