Vaikams – trijų dienų šventė Smiltynės Jachtklube

Fotoreportažai, Švietimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Savaitgalį Smiltynėje baigėsi trijų dienų renginys „INREAL vasara vaikams Smiltynės Jachtklube“, surinkęs draugėn „Gero vėjo klubo“ buriuotojus, savanorius, kurie skyrė savo savaitgalį bendravimui su vaikais, bei apie 70 vaikų ir juos lydinčių asmenų iš globos įstaigų visoje Lietuvoje.

„Esame laimingi galėdami dovanoti vaikams akimirkas, kurios džiugina ir lieka dar ilgai atminty. Vasaros stovyklas turbūt prisimename visi ir tyliai pagalvojame kaip smagu būtų vėl ten sugrįžti. Iš stovykloje dalyvaujančių vaikų galime pasimokyti drąsos ir nuoširdumo“, – pranešime cituojamas INREAL grupės vadovas Gediminas Pruskus.

Renginys prasidėjo nuo pažinties su Lietuvos kariuomene. Krašto apsaugos kariai buvo tie, kurie ne tik pastatė vaikams palapines nakvynei, bet ir papasakojo apie savo veiklą. Po pamokėlių visų skruostai pasipuošė Lietuvos vėliavomis, kurių nenuplovė net jūros vanduo.

Tos pačios dienos pavakare įvyko pirmasis vaikų susitikimas su jūra.

„Jūra yra šalta, graži, mėlyna ir be krašto“, – savo pirmus įspūdžius pasakojo seserys: Ugnė, Mija ir Kotryna, kurios jūrą matė pirmą kartą. Paplūdimyje vaikai krykštavo, taškėsi, spjaudė sūrų vandenį, sušalę kaleno dantim, lakstė pakrante paskui aitvarus, žaidė kamuoliu ir vėl lindo į bangas. Atrodė, kad jūros jiems tiesiog nebus gana. Pakrantėje išdygo ir smėlio pilis, kurią vaikai pavadino „Smėlio Jachtklubu“.

Šeštadienio rytas buvo skirtas Jūrų muziejui. O sugrįžus, po gardžių Smiltynės Jachtklubo šefo Gian Luca Demarco pagamintų pietų ir maudynių jūroje, visų laukė renginio „vinis“ – regata. „Gero vėjo klubo“ jachtos plukdė vaikus po Kuršių marias.

Šių metų renginys truko tris dienas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”42328,42327,42326,42325,42324,42322,42323,42321,42320,42319,42318,42317″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Suniokojo Dangės krantines

1949-aisiais Klaipėdos miesto Vykdomasis komitetas (VK) turėjo rūpesčių ir dėl žvejų, kurių brigados jau prieš porą metų buvo pradėtos jungti ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje - tarptautinė konferencija apie mėlynąją ekonomiką

Rugsėjo 23-24 dienomis Klaipėdoje vyks tarptautinė konferencija „Klaipėdos – Šiaurės Manifestas: Mėlynosios ekonomikos galimybės Baltijos regione“. Joje diskutuos Lietuvos ir ...
2021-09-16
Skaityti daugiau

Vasara

Bibliotekoje - vaikų vasaros poilsio programos

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia 7-12 metų vaikus dalyvauti organizuojamoje vaikų vasaros poilsio programoje „Žalioji biblioteka“. Šiemet ...
2021-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This