Nidoje – ir tenisas, ir džiazas

Regionas

Rugpjūčio 1–4 dienomis Nidoje vyks džiazo festivalis „Nida Jazz Maratonas“ ir teniso mėgėjų didžiuoju kirčiu vadinamas dvejetų turnyras „Nida Jazz Tennis Cup“, kuriame dalyvaus daugiau kaip du šimtai vyrų ir moterų.

Skaičiuojama, kad vieno mačo, kuris vidutiniškai truks apie 1 val. 15 min., metu tenisininkai, vaikydamiesi kamuoliuką, įveiks po 2–3 kilometrus.

Pasak aistringo tenisininko ir džiazo festivalio „Nida Jazz Maratonas“ organizatoriaus Leonido Šinkarenkos, žaisdami tenisą žmonės nubėga nemažus atstumus.

„Mėgėjai daug prisibėgioja per varžybas, o kai kurie ir prieš jas apšildami keletą ratų aplink kortus spėja apibėgti. Profesionalai vaikydamiesi kamuoliuką nubėga dvigubai daugiau – vidutiniškai apie 5 kilometrus. Panašiai kaip ir krepšininkai. Žinoma, įveikiamas atstumas labai priklauso nuo tenisininko žaidimo stiliaus ir mačo trukmės“, – pranešime cituojamas L. Šinkarenka, pats tenisą žaidžiantis jau 36 metus.

Tinklapio „Runner‘s World“ duomenimis, vieno ilgiausių mačų Vimbldone 2010-aisiais per 11 valandų trukusį žaidimą tenisininkai nubėgo po 9,5 kilometrus.

Teniso žaidimo intensyvumas, pasak L. Šinkarenkos, priklauso nuo daugybės dalykų: dalyvių azarto, fizinio pasirengimo, profesionalaus ar mėgėjiško požiūrio į šią sporto šaką, varžybų lygio ir paprasčiausiai – nuo nuotaikos.

„Tenisas, mano galva, yra intelektualus, meniškas, gražus žaidimas, man primenantis šachmatus ir baletą vienu metu. O dar – aistra, individuali kova, adrenalinas. Aš visada kovoju tiek, kiek galiu, visais apsisukimais iki galo. Esi vienas lauke karys ir tik nuo tavęs priklauso tavo sėkmė, pasislėpti už kieno nors nugaros negali. Tai labai „veža“, – pasakoja L. Šinkarenka.

Ilgamečio Nidos festivalio mecenato SEB banko atstovas taip pat pritaria, kad tenisas – intelektualus, įvairiapusis žaidimas, žavintis milijonus žmonių visame pasaulyje.

„Tenisas asocijuojasi su aktyviu gyvenimo tempu ir sveiku gyvenimo būdu. Be to, tai bendravimo sportas, suburiantis jo mėgėjus į gausėjančias bendruomenes. Šis turnyras Nidoje leidžia mėgautis ne tik nuostabia gamta, daugybės tenisininkų draugija, bet ir gera „Nida Jazz Maratono“ muzika vakarais“, – cituojamas Vaidas Žagūnis, SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

Pasak jo, tenisininkams, ir kitiems festivalio dalyviams „Nida Jazz Maratono“ metu SEB kartu su automobilių gamintojos „Kia“ atstovais Nidoje siūlys nemokamą pavėžėjimo paslaugą svečiams, kurie galės išbandyti ekologiškus automobilius.

Jau tapo tradicija, kad SEB bankas kiekvienais metais skatina festivalio lankytojus už itin smulkius pirkinius atsiskaityti mokėjimo kortele ir kviečia pasimėgauti „Pieno žvaigždžių“ ledais po vieną centą. Praėjusiais metais per tris dienas buvo išdalinta 1,5 tūkst. porcijų ledų.

Festivalis „Nida Jazz Maratonas“ vyks jau aštuonioliktą kartą. Jame koncertuos iš Etiopijos kilusi Izraelio dainininkė Ester Rada, lenkų kompozitoriaus ir pianisto Krzysztofo Kobylińskio suburtas kvintetas, Veronika ChiChi kvartetas, grupė iš Vokietijos „The BootyJive“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - retų meno kūrinių paroda, skirta Švyturių metams

Neringos muziejai kviečia atverti meno ir istorijos puslapius parodoje „Švyturiai ≠ Laivai“, kurios atidarymas įvyks ketvirtadienį, kovo 29 d., 17 ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Neringa skelbia Švyturių metų pradžią

Kovo 8-11 dienomis Neringa ne tik švęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, bet ir skelbs Švyturių metų pradžią. Sprendimą 2024-uosius paskelbti Švyturių ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This