Teis už pamotės nužudymą ir tėvo sužalojimą

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra praneša, kad baigtas didelio atgarsio visuomenėje sulaukęs ikiteisminis tyrimas dėl gegužę uostamiestyje įvykdytos brutalios žmogžudystės.

Policijos nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų gegužės 15-osios vidurdienį, apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto su nukentėjusiąja metu, 42 metų kaltinamasis peiliu jai dūrė daugiau nei 10 kartų. Patyrusi daugybinius durtinius-pjautinius kūno sužalojimus, 61 metų moteris mirė įvykio vietoje. Moteris – buvusi žudiko pamotė.

Be to, vyras peiliu badyti ėmė ir savo tėvą. Kadangi pastarasis itin aktyviai gynėsi, mirties išvengė. 63 metų vyrui teko atlaikyti 4 peilio smygius į pilvą ir krūtinę.

Taip pat nustatyta, kad kaltinamasis grasino nužudyti ar sunkiai sutrikdyti dar vieno asmens sveikatą.

Po įvykio kaltinamasis pabėgo, tačiau policijos pareigūnų buvo surastas ir sulaikytas kiek daugiau nei po valandos. Dėl jam inkriminuojamų keturių nusikalstamų veikų jis prisipažino, apklausos metu teigęs, kad konfliktas kilo dėl to,  jog buvusi pamotė išgertuvių metu jį norėjo išvaryti iš buto.

„Tai įvyko asmenims esant neblaiviems ir iš asmeninių kažkokių nesutarimų. Įtariamasis tame bute buvo nepageidaujamas, jo buvo paprašyta išeiti, ir, matyt, dėl to kilo konfliktas“, – tuoj po įtariamojo sulaikymo gegužės mėn. surengtoje trumpojoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

Vyras dėl žmogžudystės jau yra teistas. 2006-aisiais teismas jam skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę.

Klaipėdos apygardos prokuroras Jurijus Petuchovas bylą pirmadienį perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Konferencijoje ieškojo būdų, kaip kovoti su narkotikais mokyklose

Penktadienį Kultūros fabrike vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir uostamiesčio savivaldybės surengta konferencija „Mokykla, savivalda, policija – ką mes ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This