Kauno dramos teatras į pajūrį atveža „Vasarvidį“

Kultūra

Rugpjūčio 17-19 dienomis pajūryje gastroliuos Nacionalinis Kauno dramos teatras, pristatydamas vieną naujausių premjerų – komediją „Vasarvidis“ pagal Viljamo Šekspyro pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“.

Komedija bus rodoma rugpjūčio 17 d. Palangos senojoje gimnazijoje, 18 d. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ bei 19 dieną Klaipėdos dramos teatro mažojoje scenoje.

Donato Stankevičiaus nuotr.

Spektaklyje vaidina jaunosios kartos Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriai Eglė Grigaliūnaitė, Neringa Nekrašiūtė, Martyna Gedvilaitė, Goda Petkutė, Andrius Gaučas, Gytis Laskovas, Gintautas Bejeris ir Pijus Narijauskas.

Manoma, jog žymusis britų dramaturgas Viljamas Šekspyras pjesę ,,Vasarvidžio nakties sapnas“ parašė 1594-1596 m. laikotarpyje. Būta nemažai spėlionių, kam ją sukūrė. Viena iš jų, jog aristokratiškų vestuvių linksmybėms, kita – pačiai Anglijos karalienei. Kaip bebūtų, ši pjesė sulaukė didžiulio pasisekimo ir yra dažnai statoma pasaulinėse teatro scenose. Galbūt šios komedijos sėkmės paslaptis – autoriaus rašymo stilius, mat šiame kūrinyje jis meistriškai jungia kelias siužeto linijas, įterpdamas ir mitologinę literatūrą.

„Spektaklis ,,Vasarvidis“ nuotaikingai ir jaunatviškai pasakoja apie stebuklingą meilės galią – tereikia atverti akis ir prasidės magiškas nubudimas. Meilės kerams paklūsta visi – ryžtingi jaunuoliai ir drovios merginos, karaliai ir kunigaikščiai, fėjos ir net dievai. Ji užklumpa netikėtai ir išeina neįspėjusi. Ji apdovanoja ypatingomis galiomis ir paverčia bejėgiais. Ji nepavaldi logikos dėsniams ir nepaklūstanti protui. Ji džiugina ir žeidžia. Turtina ir sekina. Ji yra dovana, netgi tada, kai myli asilą. Režisierė Eglė Kižaitė sukūrė savąją pjesės interpretaciją, pagrindinį vaidmenį
patikėdama elfui Pakui, kurio burtai sukelia nesusipratimus – kažkas kažko nebemyli, įsimyli ne tą”, – rašoma pranešime.

Anot spektaklio režisierės, šio spektaklio raktas – aktorių žaidimas.

Kadangi spektaklio ,,Vasarvidis“ veiksmas vyksta gamtoje, scenografė bei kostiumų dizainerė Justė Kondratė pasirinko aplinkai draugišką sprendimą ir tvarios mados koncepciją – visi spektaklyje naudojami kostiumai ir scenografijos elementai buvo sukurti iš nebenaudojamų drabužių ir daiktų, o pats scenovaizdis primena elfo Pako siuvyklą, kurioje veikėjai ne kartą pakeičia apdarus.

Spektaklis skiriamas visiems žiūrovams nuo 14 metų. Režisierė E. Kižaitė spektaklį dedikavo plačiam žiūrovų ratui: „Pirmieji rimtesni įsimylėjimai prasideda paauglystėje. Bet tuo pačiu norisi, kad visi prisimintų savo meilės „kančias“, atpažintų save ir tuo pačiu iš savęs pasijuoktų.“

INFORMACIJA

Palangoje bilietai parduodami nuo 12 val. prie Palangos senosios gimnazijos (Jūratės g. 13/Maironio g. 1) ir prie Palangos Kurhauzo salės (Grafų Tiškevičių al. 1); Nidoje – nuo rugpjūčio 13 d. prie Nidos KTIC „Agila“ (Taikos g. 4); Klaipėdoje – Dramos teatro bilietų kasoje (Teatro g. 2), taip pat visose „Tiketos“ kasose bei internetu – www.tiketa.lt ir www.teatrai.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Keli žvilgsniai į Jaunųjų filologų konkursą Palangoje

Jaunųjų filologų konkursą pavadinti jaunu galime tik sąlyginai: juk 56-as! Juk prasidėjo slogios stagnacijos laikais, baimindamas švietimo funkcionierius, bet džiugindamas ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Paskelbti Kompozitorių konkurso nugalėtojai

Palangoje vykstančio Europos brasbendų čempionato (EBBC) metu ketvirtadienio vakarą paaiškėjo 9-ojo Europos kompozitorių konkurso rezultatai. Nugalėtoju tapo kūrinio „Magdalenos įlanka“ ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo

Palangoje vykstantis Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo – ketvirtadienio vakarą kurorte užvirs kompozitorių kovos, o jau rytoj, penktadienį, prasidės pagrindiniai orkestrų ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This