Pasieniečiams įkliuvo kontrabandinių rūkalų saugotojai

Kriminalai ir nelaimės

Kratų Kretingos rajone ir Klaipėdoje metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko beveik 10 tūkstančių pakelių kontrabandinių cigarečių. Nelegalaus krovinio savininkams gresia baudžiamoji atsakomybė – bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Anot pranešimo, trečiadienio vakarą pasieniečiai patikrino Kretingos rajone Erlėnų kaime esančią sodybą. Jie jau turėjo informacijos, kad čia gali būti laikomas nelegalus krovinys.  VSAT pareigūnai čia užklupo 40-ies Plungės rajono gyventoją ir 75-erių klaipėdietį. Vyrai iš automobilio „Volkswagen Passat“ į „Volkswagen Golf“ krovė kontrabandines cigaretes. Patikrinimo metu klaipėdiečiui priklausančioje sodyboje rasti 3500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Vykdydami tolimesnį tyrimą pareigūnai atliko kratą ir klaipėdiečio bute uostamiestyje. Čia rasti 6204 pakeliai cigarečių „Korona Superslims“, „Minsk Capital“, „NZ Gold“, „Fest“, „Minsk Superslims“, „Minsk 5 Superslims“. Tabako gaminiai pažymėti baltarusiškais akcizo ženklais. Dar 10 pakelių „Allure Superslims“ markės rūkalų buvo be banderolių.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 9709 pakeliai neteisėtai į Lietuvą atgabentų cigarečių pakeliai.

Su įkalčiais įkliuvęs Plungės rajono gyventojas jau žinomas teisėsaugininkams. Praėjusių metų pabaigoje jis jau buvo sulaikytas ir dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo nubaustas tūkstantine bauda.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Sulaikyti Plungės rajono gyventojas ir klaipėdietis buvo uždaryti į areštinę. Trečiadienį po apklausos jie paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Automobiliai ir cigaretės saugomos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdietis kontrabandininkas įpročių nekeičia

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį, jau pernai baustą už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šįkart savo namuose ir pagalbinėse patalpose jis ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Už iš narkotikų verslo įgytus pinigus pirko automobilius, namus, laivą

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30 ir 33 metų Klaipėdos rajono gyventojai kaltinami ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This