Tvarkys Smiltynės ir Girulių takų sieneles

Miestas, Svarbu

Projektuotojai jau baigia parengti į Girulių ir Smiltynės paplūdimius vedančius takus ribojančių betoninių atraminių sienučių ir pačių takų sutvarkymo projektus. Taip pat numatoma sutvarkyti ir apšviesti nuo Senosios perkėlos Smiltynėje iki jūros vedantį taką.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, darbus čia numatoma vykdyti jau kitąmet.

Taip turėtų pasikeisti Girulių takas. „Uostamiesčio projekto” vizualizacijos

Pasak konkursą laimėjusios ir projektą rengiančios bendrovės „Uostamiesčio projektas” vadovės Snieguolės Stripinienės, dėl projekto Smiltynėje buvo daug diskutuota su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija (KNNP), kuri pageidavo, kad būtų suprojektuota naudoti kuo daugiau medienos. Todėl projektuotojai siūlė net tik betonines sienutes apkalti įstrižomis medinėmis lentėlėmis, bet ir šone daryti medinį taką, skirtą pėstiesiems, o šalia palikti asfaltą, kuriuo galėtų važiuoti dviratininkai ir aptarnaujantis transportas. Tačiau ketvirtadienį vykusio viešo projekto svarstymo metu buvo atkreiptas dėmesys, kad nors toks sprendimas ir gražus, bet būtų labai nepraktiškas ir sudarytų sunkumų prižiūrint taką, kai reikia nukasti smėlį ar sniegą.

„Viskas gražu, puiku, bet problema, kad po kiekvienos audros iš vakarų pusės užpustoma. Kas savaitę važiuoja sunkiasvorė technika vasarą, žiemą – sniegą nukasa. Kranas 10 tonų veža namelius, užvažiuos netyčia per medinę dalį, sulaužys”, – dėstė BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” vadovas Virginijus Urbonas.

Taip pat buvo atkreiptas dėmesys, kad būtų sudėtinga nuvalyti smėlį ir nuo pačių medinių takų, nes jo esą pripusto tonomis.

„Būtų daug eksploatacinių problemų būtų. Reikia praktiškai daryti”, – antrino L. Dūda.

Po tokių pastebėjimų buvo nutarta atsisakyti medinių takų, o medieną, kuria bus apkaltos betoninės sienutės, nuo valytuvų apsaugoti prie pat jos apačioje įrengiant bordiūrą.

Pats takas iki pat perkėlos bus apšviestas 4 metrų aukščio šviestuvais, kurių parametrus jau suderino KNNP.

Mediena bus apkaltos ir Girulių betoninės sienelės, kurių dalis prieš tai bus išmontuota (tokių yra kur kas daugiau nei Smiltynėje), dalis sutvirtinta.

Tiek Smiltynėje, tiek ir Giruliuose ant tokių sienelių bus įrengti šviestuvai. Giruliuose jie bus abiejose pusėse, Smiltynėje – tik vienoje. Giruliuose sienelės taip pat bus šiek tiek paaukštintos. Čia numatoma sutvarkyti ir aikštelę, kurioje dabar stovi prekybininkai.

Smiltynėje siūlytos medinės tako dalies bus atsisakoma. „Uostamiesčio projekto” vizualizacijos

Abiejuose takuose tarp sienelių bus ir iš granitinių plytelių suformuotos linijos neregiams ir silpnaregiams.

Vicemeras Artūras Šulcas aiškino, kad Smiltynė ir Giruliai buvo pasirinkti, nes čia situacija šiuo atžvilgiu buvo prasčiausia ir reikia didelių kapitalinių investicijų, o kitur esą gali susitvarkyti ir „Klaipėdos paplūdimiai”.

Minėtieji projektavimo darbai Savivaldybei atsieis 31 460 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Skelbia lažybas dėl Skautų gatvės*

Ponai ir ponios iš Skautų gatvės su ponais ir poniom iš Liepų gatvės šiuo metu yra nugrimzdę į giluminę mediaciją ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kitoks Klaipėdos valdžios požiūris jau atsiėjo apie pusę milijono

Dėl to, kad dabartiniai Klaipėdos vadovai atsisakė įgyvendinti kai kuriuos pirmtakų suplanuotos projektus, jiems jau išleisti miestiečių pinigai buvo negrįžtamai ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This