Koncertas, skirtas svajonei įgyvendinti

Kultūra

Klaipėdietis Kasparas Petkus, jaunas talentingas būgnininkas, siekia savo svajonės studijuoti Amsterdamo muzikos akademijoje. Rugpjūčio 10-ąją, 20 val. socialiniame klube „Raketa” vyks jo ir draugų koncertas, kurio metu bus galima paaukoti, kad ši klaipėdiečio svajonė būtų įgyvendinta.

Muzikos konservatorija Amsterdame – viena labiausiai žinomų konservatorijų pasaulyje. Kiekvienas, kuris pasirenka studijuoti Amsterdamo konservatorijoje, gauna universalią programą su daugybę galimybių asmeniniam tobulėjimui. Geriausių mokytojų patarimai bei skatinanti aplinka užtikrina, kad studentai taptų aukščiausio lygio muzikantais. Daugybė specialių projektų bei stiprus santykis tarp teorijos ir praktikos studijų metu garantuoti. Aukšto lygio švietimo kokybė bei kultūrų įvairovė Amsterdame studentams duoda galimybę tapti ne tik geriausiais muzikantais ar mokytojais, bet ir plačių pažiūrų meno kūrėjais.

Maždaug apie tūkstantį du šimtus studentų iš Nyderlandų bei kitų pasaulio šalių dalyvauja Amsterdamo konservatorijos kursuose, kuriuos apima klasikinė muzika, džiazas, ankstyvoji muzika, opera, latino bei pop muzika. Daugybė įvairių projektų studijuojant yra tiesiogiai susiję su praktika.

Daug studentų iš užsienio atvyksta studijuoti Amsterdame tam tikrą laikotarpį, o daugelis mūsų studentų turi galimybę keliems mėnesiams arba vieneriems metams pasimokyti kitoje užsienio konservatorijoje. Amsterdamo konservatorija bendradarbiauja su akademiniais kursais visame pasaulyje. Be to, kiekvienais metais yra kviečiama daug svečių mokytojų iš Nyderlandų ir užsienio įvairiems ,,workshopams”, paskaitoms.

„Jau gana seniai sužinojęs apie šios konservatorijos galimybes bei susipažinęs su dėstytojais ir studentais Kasparas įstojo ir nori pilnai pasinerti į šias nuostabias studijas bei pasiekti puikių rezultatų ir taip garsinti Klaipėdą ir Lietuvą. Labai tikimės jūsų palaikymo”, – rašo koncerto organizatoriai.

„Gražus ir sektinas pavyzdys, kuomet jaunas, talentingas ir savo tikslo nuosekliai siekiantis jaunuolis daro tai išradingai ir kūrybingai, taip, kaip jis geriausiai moka. Su dideliu džiaugsmu, neabejotinai tikėdamas jo sėkme, išlydėsiu Kasparą į studijas Amsterdame, nuoširdžiai tikėdamas, kad po studijų jis sugrįš į gimtąją Klaipėdą dar labiau patobulėjęs, sukaupęs unikalios ir itin vertingos patirties! Dalyvausiu koncerte, o ir kviečiu besidominčius pasiklausyti jo muzikavimo bei pasimėgauti šio neabejotino talento muzikavimu, palaikau jį šiame kelyje ir siekyje, linkėdamas jam kuo palankiausios kūrybinės sėkmės! Klaipėda moka išlydėti, Klaipėda moka laukti”, – savo socialiniame tinkle rašo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This