Naujasis baseinas: ir kritika, ir liaupsės

Nuomonės, Svarbu

Gabrielė Ruočkutė
2018-08-07

Komentarų: 5

Daugiau nei prieš mėnesį duris atvėręs Klaipėdos baseinas bent jau virtualioje erdvėje sulaukia nevienareikšmiškų įvertinimų. Tad „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė nusprendė pakalbinti baseino lankytojus, kad jie pasidalintų savo pastebėjimais ir įspūdžiais apie apsilankymą šiame objekte.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Beje, kaitinant 30 laipsnių karščiui apsilankius prie baseino tenka nustebti, kiek daug žmonių tokiu oru ilsisi ne prie jūros, o pliuškenasi baseine.

Ką tik iš baseino išėjusi Raisa sėdėjo kažko laukdama. Išgirdusi, kad žurnalistė daro apklausą, moteris pasidžiaugė: „Kaip gerai, kad jūs čia užklausėt“ ir sakė turinti ką papasakoti.

Pirmas dalykas, kurį akcentavo klaipėdietė – higiena.

„Man nuo pat pradžios trūksta higienos. Grindys – nuolat šlapios, negana to, kad jos šlapios, tai jos dar ir murzinos. Ne tik prie baseino, bet ir prie persirengimo kabinų. Pavyzdžiui, dušuose pilna plaukų gniužulų. Visur trūksta tos priežiūros. Ir apskritai anksčiau važinėdavau į „Atostogų parką“, tai turiu su kuo lyginti. Ten yra vandens surinkimo mašina, o čia kelios valytojos, kurios kartais pamato, o kartais ir nepamato tų nešvarumų. „Atostogų parkas“ švaros atžvilgiu tikrai daug kartų lenkia šį baseiną. „Klaipėdos” viešbučio baseine („Klaipėda Gym“ – aut. past.) mes irgi ilgai piktinomės higiena, bet dabar jau matosi skirtumas, kad čia blogiau. Net ir sūkurinės vonios vanduo turi kažkokį kvapą. Šaltos vonios jau nebeskaidrios, plytelės jau apsinešusios. Tikrai didelė problema su švara. Pasižiūrėjau šiandien į kanalizacijos duobelę, tai ten irgi plaukų kuokštų buvo. Nemaloniai nuteikia toks švaros nebuvimas, o ir grybelį pasigauti, tai čia vienas, du“, – teigė moteris.

Pasak pašnekovės, nespėjo baseinas „normaliai atsidaryti”, o jau keli dušai neveikia, durų rankena nukritusi.

„Rankšluosčių pakabai, žiūriu, jau atsirado. Lipant iš burbulinės vonios reikia žengti labai aukštą žingsnį, tai tikrai ne visiems žmonėms yra patogu. Aš asmeniškai jo žengti negaliu. SPA zonoje esančioje garinėje pirtyje nuolat degina, kažkaip nenusistovi tas lengvas garas. Dar buvo akcentuojama, kad bus tam tikri išskirtinumai neįgaliesiems, bet, pavyzdžiui, kai kuriems žmonėms yra sunkiu stovėti, tai galėtų būti kaip nors atsižvelgta į tai ir prausimosi zonoje, ar kėdutės kokios būtų, ar turėklai, o dabar nieko nėra. Kad ir nulipti čia lauke atėjus, žmogui reikia atramos“, – dėstė moteris.

Kartu ji pabrėžė, kad baseine yra ir gerų dalykų, pavyzdžiui, aerobikos pamokos. O ir kaina ne tokia jau didelė. Klaipėdietė atidarymo proga už 60 eurų nusipirko abonementą, galiojantį iki rugsėjo 30 d. Su juo lankytis gali kad ir kiekvieną dieną.

Vis dėlto Raisa sako planuojanti grįžti į „Klaipėda Gym” baseiną, nes ten jai viskas atrodo kompaktiška. Ir higienos sąlygos pagerėjusios.

Tuo metu baseine sutiktas Vladimiras sakė, kad baseiną lanko nuo pat pirmos dienos, nes laukė jo apie 5 metus, todėl dabar neatsidžiaugia.

„Man baseine nieko netrūksta, o kas skundžiasi, tai, matyt, baseino nelaukė. Mūsų šeima labai patenkinta, nes ir su vaikais yra ką veikti, kadangi jiems pritaikytas atskiras gylis, yra prižiūrėtojas. Prieš tai lankiau „Gintaro” baseiną, bet čia geriau – daugiau erdvės“, – trumpai savo nuomonę išsakė pašnekovas.

Į baseiną trečią kartą traukęs senjoras Antanas irgi neturėjo daug nusiskundimų.

„Viskas gerai man. Aš turiu nuolaidą kaip pensininkas, tai mane kaina tenkina. Niekas nesispjaudo, nerūko, tai viskas gerai su ta švara. O dėl plaukų ant grindų, tai žmogus juos tam ir turi, nieko čia nepadarysi. Tik aš jų negaliu įžiūrėti, reikėtų tada su didinamuoju stiklu vaikščioti. Na, šiaip gal ir būtų gerai, kad kas su šepečiu dažniau prabrauktų“, – sakė pašnekovas.

Antanas taip pat sakė daug metų laukęs šio baseino, tačiau prieš tai jokio kito nelankė. Apsilankydavo tik didžiuosiuose SPA centruose, kai būdavo proga.

Pirmą kartą su žmona Ramune į baseiną ėjęs Aurelijus išreiškė nepasitenkinimą, kad baseinas siūlo tik vardinius abonementus, o skirtų, pavyzdžiui, šeimai – nėra.

„Jis dirba vienu metu, aš kitu, tačiau visi šeimos nariai turi įsigyti atskirus abonementus, galvoju, ar apsimokėjo mums atskirai pirkti“, – tęsė jo žmona.

Jau ir iki tol čia lankiusis moteris teigė, kad jei į baseiną eitų tik viena, tai kainos ir paslaugos santykis būtų tenkinantis, tik visai šeimai jau gaunasi gana brangu.

„Truputį trūksta švaros. Būna plaukų. Vieną kartą SPA zonoje sūkurinė vonia nekaip kvepėjo. Galvojau, kad bus daugiau veiklos su vaikais. Nors, aišku, yra vaikų zona, bet ten per gilu. Man baisu, iškils tie vaikai ar neiškils. Ir šiaip galvojom, kad bus geriau. Buvo pažadėta SPA zona, bet galvojom, kad bus daugiau tų pirčių“, – sakė Ramunė.

Ši šeima sakė, kad iki atsidarant Klaipėdos baseinui jokių kitų baseinų nelankydavo, tik kartais nuvažiuodavo į vandens parkus, tokius kaip Druskininkų ar Jūrmalos.

O ponia Jelena, tik išgirdusi, kokiu reikalu į ją kreipiamasi, iškart ištarė: „Daug klaidų yra“.

„Nešvaru. Spintelės neatsidaro, neužsidaro. Vanduo neišbėga. Kainos didokos – ne visi gali ateiti. Esu buvusi Turkijos, Kipro baseinuose, tai lyginant su užsieniu čia – blogiau. Sūkurinėje vonioje yra toks didelis chloro kvapas, mano maudymosi kostiumėlis nuo to chloro jau baltas tapo“, – vardijo moteris, paklausta, kokios gi tos klaidos.

Visgi Jelena įžvelgė ir pliusų. Sakė, kad pats baseinas labai gražiai įrengtas, rūbinių bei spintelių užtenka, bet neaišku, kaip bus žiemą, nes spintelės, pasak jos, tokios mažytės, kad sunku įsivaizduoti, kaip ten žiemą tilps paltai: „Aš dabar padėjau savo krepšį, lazdą ir viskas – nėra vietos.“

Paskutinė pašnekovė Liudmila teigė, kad jos nuomonė apie baseiną labai gera, nors ir lankėsi tik pirmą kartą.

„Žinot, aš buvau kitur, pastebėjau, kad čia daugiau vietos, nes, pavyzdžiui, anksčiau lankiau baseiną „Klaipėdos” viešbutyje, tai ten ir vietos mažiau, ir baseinas mažesnis, nors ir ten gerai buvo… Vis dėlto rinkčiausi šį baseiną, nes gyvenu netoliese, o ir vietos daug, ir švaros užtenka. Ir dar man patinka, kad čia yra atskira vieta vaikams, nes kai aš jų neturiu, tai man norisi tylos ir ramybės, gerai, kad jie netrukdo“, – sakė baseinui priekaištų neturėjusi pašnekovė.

5 Comments

  1. Ruslanas

    Baseinas puikus – yra galimybė į baseiną nueiti ir tėčiams su dukrom, nes kituose baseinuose negalėdavome su dukra lankytis be mamos. Nesivesi dukros į vyrų persirengimo kambarį arba į moterų neisi. O dabar puiku.
    Pats baseinas galėjo turėti daugiau vandens pramogų vaikams – „varlyno” su 30 cm gyliu reikėjo vaikams nuo 3 metų (savo berniuką visą laiką laikiau ant rankų 1,5 m gylio baseine), o taip pat bent vienos aukštesnės čiuožyklos paaugliams ir daugiau sūkurinių vonių tėvams. Viduje erdvės tam tikrai būtų užtekę. Labai laukėm baseino, tačiau mažiems vaikas teks dar palaukti, kol užaugs ir galės vėl apsilankyti. Kaina šeimai tikrai per didelė gaunasi. Baseino miestui reikėjo ir dėkojame visiems, kas prisidėjo prie jo atsiradimo Klaipėdoje. Super

    Reply
  2. Treniruotės vaikams

    Niekas nepaminėjo, kad į šitą baseiną atsikraustė ir geriausias valandas treniruotėms užėmė «Gintaro” baseinas ir jo treneriai. Kiti vėl liko už borto. Tai kaip ten du 2 baseinais mieste, Grubliauskai? Kaip ten su jaunų trenerių iniciatyva?

    Reply
  3. Anonimas

    Jūs nejuokinkit su Klaipėdos viešbučio baseinu….

    Reply
  4. Jurgita

    Ponia Raisa tai tai jau tikrai, kad Atostogų parko papirkta 😀

    Reply
  5. MAMA

    niekas nepaminėjo, kad pirtys vėsios ir neatlieka funkcijos. sukūrinė tik viena. ir labai maža. silpnai vertinama lyginant su kitų miestų siūlymais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This