Palangos tarybos narė pažeidė įstatymą

Regionas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pranešė, kad vienbalsiai nusprendė, jog Palangos miesto tarybos narė Elena Kuznecova pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Nuotrauka iš „Facebook”

VTEK nustatė, kad E. Kuznecova nenusišalino dar 2015 m. rugsėjį vykusiame savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje svarstant sprendimo projektą, kuriuo siūlyta patvirtinti naujas šalto geriamojo vandens suvartojimo normas vienam gyventojui per parą litrais, nors politikė ir  jos sutuoktinis yra UAB „Palangos vandenys“ akcininkai.

VTEK vertinimu, UAB „Palangos vandenys“ yra suinteresuota jiems palankaus ir jų lūkesčius atitinkančio sprendimo priėmimu, kadangi minėtasis sprendimo projektas parengtas atsižvelgiant į šios bendrovės pateiktą prašymą, o jį svarstant savivaldybės tarybos komiteto posėdyje dalyvavo ir bendrovės direktorius. Šioje situacijoje E. Kuznecova, anot VTEK, turėjo nusišalinti.

Valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, pripažinti pažeidusiais privačių interesų deklaravimą reglamentuojančius VPIDVTĮ reikalavimus, vienerius metus negali būti skatinami. Asmenys, pripažinti pažeidusiais kitus šio teisės akto reikalavimus, vienerius metus negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This