Sutvarkytoje alėjoje trūksta šviesos?

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dar gegužės pradžioje „Atvira Klaipėda” rašė apie baigiamą tvarkyti pėsčiųjų alėją, vedančią nuo Debereceno aikštės iki Gedminų g.

Tada pėščiųjų take dar nebuvo pajungtas naujas apšvietimas, bet buvo patikinta, kad netrukus jis atsiras. Taip ir atsitiko.

Visgi naujuoju apšvietimu, kaip paaiškėjo, patenkinti ne visi šio mikrorajono gyventojai.

Palmiros Mart nuotr.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi klaipėdietė Laima sakė, jog, jos nuomone, visai be reikalo alėjoje sudėti naujieji apšvietimo stulpai, nes esą tamsiuoju paros metu iš jų  – jokios naudos.

„Kažkodėl nesugebėjo išgenėti medžių ir pro juos jokio apšvietimo alėja negauna. Nesuprantu vieno dalyko – dirba profesionalūs darbuotojai, kuriant projektą ir vykdant darbus ir nejaugi niekas nemato tokių dalykų? Alėja kaip buvo tamsi neapšviesta, taip ir liko, o pinigai išleisti ir nauda neapčiuopiama”, – piktinosi klaipėdietė. Jos teigimu, tamsu yra priešais Gedminų 8 namą ir visoje Debreceno g. pusėje.

Palei darželį taip pat medžiai užstoja visą apšvietimą, teko eiti šia alėja vakare vėlai, tai galvoju, kodėl taip tamsu, juk sudėjo apšvietimą naują, bet pamačiau, kad medžiai negenėti”, – sakė ponia Laima.

Klaipėdos administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad nors šį projektą vykdė ne jų skyrius, medžiai turėjo būti nugenėti.

„Jei jie nėra nugenėti, tada mes, gavę gyventojų ar namų valdų konkrečius pasiūlymus, nurodant kurioje vietoje koks medis nenugenėtas, įvertinsime tai ir įtrauksime į savo planus”, – sakė  departamento direktorius.

Jis patikino, jog į visus klaipėdiečių paklausimus yra reaguojama laiku, į juos atsižvelgiama ir žmonėms atsakoma įstatymų numatyta tvarka.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė trečiadienį priešpiet apsilankiusi puikiai sutvarkytoje alėjoje įsitikino, jog išties dalis prie pėsčiųjų tako esančių šviestuvų lempų slepiasi vešlioje medžių lapijoje, tačiau ties dviračių taku visi šviestuvai – visiškai atviri. Be to, yra keletas šviestuvų, kurių neužstoja medžiai, ir šalia pėsčiųjų tako.

Karštą dieną senų medžių pavėsiu čia džiaugėsi ant suoliukų besiilsintys senoliai bei žaidimų aikštelėse žaidžiantys vaikai.

Tad kažin, ar čia nugenėjus senuosius išsaugotus medžius, neteks žurnalistei rašyti naujo straipsnio jau pagal kitų klaipėdiečių, nepatenkintų, kad naujoje alėjoje karštą dieną neliko nė mažiausio pavėsio, paklausimą?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”43521,43522,43523,43524,43525,43526,43527,43528,43529,43530,43534″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Rimvydas

    Aš išvis nesuprantu kodel tokia nesamone padare su ta aleja. Butu padare viena didele aleja, su dviraciu it pesciuju takais, is sonu daug suoliuku, sonuose (ne centre kaip dabar) zqidimu aiksteles, treniruokliai, ir kiek daug butu iseje stovejimo vietu dar padaryti. Dabar kazkokia gyvates raizgalyne padare, kur ir sniegui, ir zolei, ir nusluoti sunkiau, o ir nieko naudongiau beveik nepadare, kad butu gerai zmonems. Atsirado gal max 50 vietu. Kai butu protingai dare ir but 150 buve.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Nieko naujo: mokyklos statybos ir toliau brangsta

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 38 papildomą susitarimą su UAB „Versina“ dėl naujosios mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Šįkart statyba pabrango nuo ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This