Socialiniame būste įkurtuvės – tik prieš Kalėdas

Miestas, Svarbu

Nors dar balandžio mėnesį miesto merui ir Savivaldybės atstovams lankantis tada jau baigiamame statyti  socialiame būste Irklų g. 1 teigta, jog jame gyventojai galės įsikurti jau šį rudenį, dabar paaiškėjo, kad įkurtuvių džiaugsmas nukeliamas geriausiu atveju prieš Kalėdas.

Įkurtuvės Irkų g. 1 name planuojamos ne anksčiau Kalėdų. Palmiros Mart nuotr.

„Ne, namas dar nebaigtas. Rugsėjo mėnesį planuojamas pridavimas pagal teisės aktus”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė. Jos teigimu, po komisijos priėmimo akto yra sudaroma namo inventorinė byla, suteikiami butams unikalūs numeriai, tada skaičiuojamas kiekvienam butui atskirai nuomos mokestis, tvarkomi kiti „popieriniai” reikalai.

„Nenorime suteikti bereikalingų vilčių nuomininkams, tad planuojame, kad žmonės čia įsikels iki Kalėdų, galbūt –  ir šiek tiek anksčiau”, – sakė D. Netikšienė.

Paklausta, ar, kaip balandį buvo minėta, neatsitiks taip, jog dėl per didelių nuomos kainų nebus norinčiųjų nuomotis trijų kambarių butus, valdininkė paneigė tokią galimybę.

„Ne, tikrai name laisvų butų neliks, su judėjimo negalia asmenų yra nemažai ir matome, kad ta nuomonė jau yra pasikeitusi”, – sakė D. Netikšienė, pridūrusi, kad kol nėra sutvarkyta visa namo dokumentacija, negalima komplektuoti ir šeimų, laukiančių eilėje nuomotis šį savivaldybės socialinį būstą. Tai bus padaryta tik baigus visas formalias namo pridavimo „dokumentines” procedūras.

Paklausta, kada turėtų prasidėti dar vieno planuojamo socialinio būsto Rambyno gatvėje statyba, D. Netikšienė sakė kol kas dar neturinti žinių apie rangovo parinkimo procedūros pabaigą, bet vylėsi, kad, kaip ir planuota, darbai prasidės rudenį, „kai visiems baigsis atostogos”.

INFORMACIJA

Namas Irklų g. 1 yra 36 butų, kiekviename aukšte įrengta po 9 butus: trijų, dviejų ir vieno kambario. Pirmajame aukšte bus apgyvendinti turintieji judėjimo negalią: čia nėra slenksčių, pritaikytas įvažiavimas į laiptinę ir į rūsį, net ir dušai pritaikyti neįgaliųjų poreikiams.

Abiejų daugiabučių statyboms numatyta 4,6 mln. eurų, iš jų – beveik 3,8 mln. sudaro Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 833 tūkst. – savivaldybės biudžeto lėšos.   

2018 m. pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybėje į eilę nuomotis socialinį būstą buvo užsirašę 638 asmenys ir šeimos. Kartu su šeimos nariais laukiančiųjų skaičius buvo 1064 asmenys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klaipėdoje iškils naujas socialinio būsto daugiabutis

Klaipėda ruošiasi naujo socialinio būsto daugiabučio statyboms. Numatoma, kad toks daugiabutis iškils šiaurinėje miesto dalyje – Tauralaukyje, sklype Akmenų g. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

73 metų moteris mėnesį laiko gyveno laiptinėje (atnaujinta komentarais)

Kol dauguma klaipėdiečių pastaruoju metu rūpinasi, kaip neužsikrėsti koronavirusu, 73 metų klaipėdietę, nors ji ir patenka į vadinamąją rizikos grupę, ...
2020-05-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos politikų verdiktas: per brangu, bet perkame (atnaujinta)

Politikai, prieš mėnesį užkirtę kelią už valdiškus pinigus socialinio būsto fondui nupirkti butą gerokai didesne nei rinkos verte, staiga persigalvojo. ...
2019-10-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This