Vaikų psichiatrijos skyriui – grėsmė išnykti

Svarbu, Sveikata

„Atviros Klaipėdos” skaitytojai pranešė, kad jau nuo rugsėjo Respublikinėje  Klaipėdos ligoninėje gali nelikti Vaikų psichiatrijos skyriaus.

Ligoninės vyr. gydytojas Romaldas Sakalauskas teigia, kad skyrius kol kas dirba, tačiau dėl galimos kadrų problemos jo likimas iš tiesų gali paaiškėti rugsėjį.

„Kol kas netiesa, kad ketiname uždaryti šį skyrių. O kaip bus rugsėjo mėnesį bus matyti. Jei neliks gydytojų, jie išvažiuos, suspenduosim veiklą. Kol kas dirba kaip dirbę. O jei nebus gydytojų, tai ką jau darysi. Čia nėra jokių ministerijos nurodymų, jokių intrigų. Yra jaunos merginos, tuokiasi, asmeniniai gyvenimai, kažkas panašaus. Gyvenimas vyksta ir kartais įneša įvairių niuansų, ir dekretai, ir visi kiti suprantami dalykai”, – aiškino R. Sakalauskas.

Šios ligoninės interneto puslapyje skelbiama, kad šiuo metu čia darbuojasi skyriaus vedėja, vaikų ir paauglių psichiatrė Jovita Anikinaitė bei gydytoja, vaikų ir paauglių psichiatrė Milda Repečkaitė. Su skyriaus vedėja penktadienio popietę susisiekti jau nepavyko.

Pasak „Atvirą Klaipėdą” konsultavusio sveikatos srities specialisto, šis Vaikų psichiatrijos skyrius dabar yra vienas geriausių Lietuvoje.

„Jei ligoninės vadovybė nesugebės išspręsti šios problemos, tai reikš, kad tokių sveikatos paslaugų prireikusius mažuosius klaipėdiečius tėvai turės vežti arba į Šiaulius, arba į Kauną”, – sakė specialistas.

Ligoninė pateikia informaciją, kad šiame skyriuje nuo 2012 m. teikiamos ir dienos stacionaro, krizių intervencijos ir vaikų psichiatrijos paslaugos. 20 lovų vaikų skyriuje teikiamos vaikų psichikos sveikatos priežiūros paslaugos vaikams nuo 7 iki 18 metų. Skyriuje yra vienvietės, dvivietės, trivietės palatos, procedūrinis kabinetas, sporto salė su modernia įranga, užimtumo patalpa, muzikos ir meno terapijos patalpa, valgykla. Įrengtas saugus kiemelis pasivaikščiojimams bei žaidimams lauke.

Stacionaro skyriuje gydomi vaikai su elgesio ir emocijų sutrikimais, kurie prasideda vaikystėje ir paauglystėje, nuotaikos, neuroziniais, raidos, valgymo sutrikimais. Taip pat yra gydomi vaikai su ūmiais psichoziniais sutrikimais.

Skyriuje taip pat taikoma aplinkos terapija, meno terapija, muzikos terapija, ergoterapija, atliekama psichodiagnostika, individualus psichologinis vaiko ir šeimos konsultavimas. Rašoma, kad čia vaikus konsultuoja ir medicinos psichologė-psichoterapeutė Ingrida Mineikienė bei medicinos psichologė Inesa Golubovskaja.

2 Comments

  1. Laimonas

    Iki 2022 metų SocMin turi planą sumažinti negalią turinčių žmonių skaičių 30%. Manau, kad jie planą ne tik įvykdys, bet ir viršys. Šaunuoliai. Nėra diagnozės nėra ir ligonio.

    Reply
  2. Mama

    Si problema skaudziai palies tevelius auginancius neigalius vaikus. Pati auginu neigalia dukra ir kuo artyn paauglystes elgesio problemos dideja… As net neisivaizduoju kaip galima uzdaryti toki skyriu kai poreikis tokio skyriaus butinas? Ir pritaikyta si ligonine idealiai pacientams, kurie turi sveikatos problemu. Yra ir sporto sale, meno terapijos, sensorinis kambarys, uzimtumo klase, vidinis kiemelis su supynem ir krepsiniu. Salygos vaikams puikios, personalas nuostabus. As visiskai pasimetus ka daryti reikes teveliams, kai ju vaikams pabloges sveikata… Vezti i Siaulius, Kauna, Vilniu ar Panevezi???? Kur tuo metu tevams buti, gyventi viesbuty kol vaikas guli, mesti darbus??? Zmones atsibuskit, bukit pakantesni socialiai pazeidziamom zmoniu grupem… Mes egzistuojam.. Mes cia… Ligonine butina. Negi prasome tiek daug? Kokios eiles gultis i skyriu planiskai… Liudna, kad turint toki puiku skyriu teks belstis i kita Lietuvos gala… Kaip ta vaika nuvezti paumejimo atveju i kita miesta? Liudna… Baisu… Neramu… Duok Dieve sveikatos jusu vaikams ir anukams, kas savo parasais uzkerta kelia i toki lyg ir suprantama dalyka-teise paguldyti vaika ne i koki kardiologijos skyriu, bet psichiatrijos… Deja, gyvenimas ne visiems rozem klotas, tureti sveika vaika…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybės įstaigose - kosminio kolapso požymiai*

Kolapsas – tai toks mažas gyvūnėlis, kuris sukelia kraujagyslių nepakankamumą, suryja jų tonusą ir kraujo masę. Ir sukelia įvairius reiškinius ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Mirė Daiva Grigutienė

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog netikėtai mirė šios įstaigos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Daiva Grigutienė. Jai buvo ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This