Ragina sudaryti sąlygas grąžinti permokas už šildymą

Politikų tribūna

Klaipėdietis parlamentaras Simonas Gentvilas pranešė kreipęsis į Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją (VKEKK) prašydamas pagrįstai atsakyti, kodėl vengiama perskaičiuoti šilumos kainos tarifus AB „Klaipėdos energijai“. Šis bazinis šilumos kainos tarifas nėra perskaičiuojamas nuo 2015 metų ir taip esą yra surištos AB „Klaipėdos energijos“ rankos.

Parlamentaras tvirtina, kad Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisija neperskaičiavus bazinės šilumos kainos per 3 metus klaipėdiečiai jau permokėjo 10,3 mln. eurų už centralizuotą šildymą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Įmonė negali miestiečiams sumažinti šilumos kainų, grąžinti sukauptų permokų ar kitaip panaudoti sukauptų sumų, o klaipėdiečiai ir toliau yra priversti mokėti žymiai didesnius mokesčius už šilumą”, – rašoma išplatintame pranešime.

„Per 3 metus klaipėdiečiai jau permokėjo 10,3 milijonų eurų už centralizuotą šildymą. Šie permokėjimai turi būti pradėti grąžinti gyventojams jau šią žiemą, išskaičiuojant permoką iš būsimų sąskaitų“, – cituojamas S. Gentvilas.

Jo teigimu, valstybinis kainų reguliatorius nesugeba laiku perskaičiuoti bazinių kainų daugeliui Lietuvos šilumininkų ir Klaipėda nėra išimtis.

„Lėta ir brangi kainų apskaičiavimo metodika sukuria didelę ir brangią biurokratiją tiek pas šilumininkus, tiek pas patį reguliatorių, o visi kaštai nugula ant vartotojų. Ilgametis negebėjimas atlikti savo vienų pagrindinių funkcijų kelia nepasitikėjimą pačios komisijos gebėjimu susitvarkyti su savo užduotimis“, – susidariusią situaciją apibūdina S. Gentvilas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This