Žada visoms amžiaus grupėms skirtą repertuarą

Kultūra

Naujoji Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė įstaigos išplatintame interviu teigia, kad radikalių teatro repertuaro pokyčių neplanuoja.

„Būtina maksimaliai išnaudoti Klaipėdos atlikėjus ir tik vėliau jau ieškoti visiems priimtino balanso tarp atvykstančių bei vietinių kūrėjų”, – teigia Laima Vilimienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Svarbiausia, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro tendencijos atitinka mano viziją. Šalia jau esamų, atsiras ir daug naujų veiklų. Planuoju vystyti kūrybines partnerystes, koprodiusavimą: tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Stebiu ir žinau tarptautinę rinką. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras ilgą laiką yra „Opera Europa“ asociacijos narys. Sieksiu, kad ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras taptų šios asociacijos nariu. Tai atveria ne tik didžiulį reikiamos informacijos srautą, pasidalinimo patirtimi galimybes, bet ir kompetencijų tobulinimą tiek kūrėjams, tiek kultūros vadybai. Sieksiu, kad teatro repertuaras būtų įvairus bei skirtas visoms amžiaus grupėms. Publikos plėtrai bus skiriama ypač daug dėmesio, tad žiūrovų ieškosime net tarp kūdikių iki trejų metų amžiaus tarpsnyje… Tai sėkmingai daro bei net Operos ir baleto teatre išbandė estai. Susidomėjimas buvo didžiulis, poveikis labai geras, o priemonės gana paprastos, nereikalaujančios didelių investicijų”, – teigia L. Vilimienė.

Pasak jos, nors pastatymų vaikams teatre jau yra, „bet jų reikia nuolat”. Kaip labai svarbią žiūrovų grupę, kurią sunkiausia patraukti, ji išskiria paauglius. Žadama, kad bus galvojama ir apie repertuarą jiems.

Suaugusiems ji tikisi su kolektyvu parengti daugiau kamerinių pastatymų, kurie keliautų į regionus, turėtų edukacinę mintį ir misiją.

„Kita dar mažai Europoje išpopuliarinta, į Lietuvą dar tik ateinanti – edukacinė veikla. Visa Europa susirūpinusi kaip žiūrovus grąžinti į teatrų sales. Beje, Europoje pastebima ir problema, kurios mūsų šalyje dar nėra, kad žiūrovas sensta. Teatro menui jaunas žiūrovas tampa vis sunkiau pasiekiamas: negali tiesiog jį paimti už rankos ir atsivesti. Jaunimą ar dar nepažengusius žiūrovus planuojame vilioti „sumažintais“ veikalais, pavyzdžiui, spektaklis sutrumpinamas bei dieną pristatomas teatro salėje visiems pageidaujantiems su specialiu, kad ir režisieriaus, įžanginiu žodžiu. Tai jau išbandėme sostinėje. Satelitinė, iki 45 minučių sutrumpinta spektaklio reziumė su paaiškinimu, pristatymu tampa patraukli jaunimui. Tokius spektaklių trumpinius galima rodyti bet kokiose erdvėse: net gatvėse, aikštėse, bet Lietuvoje tai sunkiau įgyvendinti dėl permainingų oro sąlygų”, -teigė naujoji teatro vadovė.

Pasak jos, būtina maksimaliai išnaudoti Klaipėdos atlikėjus ir tik vėliau jau „ieškoti visiems priimtino balanso tarp atvykstančių bei vietinių kūrėjų”.

„Nė vienas pasaulio teatras neapsieina be kviestinių atlikėjų, nes dažnas pastatymas reikalauja išskirtinių balsų ar išskirtinių šokėjų”, – sako ji.

L. Viliminė tvirtina neturinti konkrečių planų dėl permainų administracijoje ar meno kolektyve.

„Vis dar analizuoju ką turime, ko trūksta. Noriu išklausyti žmones. Niekada nebuvau autokratas ar vienvaldis sprendėjas. Tik bendraujant su žmonėmis galimi pokyčiai vėlesnėje perspektyvoje”, – teigia direktorė, žadanti dėti daug pastangų, kad teatro kolektyvas gautų didesnius atlyginimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Muzikinio teatro atidarymo šventė - komisijos dar nepriimtame pastate  

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą rekonstravusiems statybininkams, kaip studentams prieš egzaminus, pritrūko laiko, tad šeštadienį suplanuotas atidarymo renginys vyks nesulaukus ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš prie teatro buvusios akmeninės kompozicijos gimsta skulptūrinės miniatiūros

Prie įėjimo į senąjį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą buvusios akmens kompozicijos buvo atsisakyta, tačiau jos atmintis atgims suvenyruose. Įamžindamas ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This