Pristatys dokumentinę prisiminimų knygą

Kultūra

Šį ketvirtadienį, rugpjūčio 23 d., 17 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje dvi Klaipėdos žurnalistės, pasivadinusios Dviejų Žemaičių pseudonimu, pristatys dokumentinę prisiminimų knygą „Išdraskytų lizdų gandrai: „pyliavų bylos“ pėdsakais“.

Kūrinys remiasi konkrečiu 1949 metų žiemą Salantuose vykusiu parodomuoju sovietinio teismo nuosprendžiu, kuriuo dėl neva valstybei neatpiltų pyliavų buvo nuteista ir į lagerius išsiųsta per 20 aplinkinių kaimų ūkininkų ir valstiečių.

Pasakojimas pateikiamas mergaičių, pokario vaikų, lūpomis, joms bei dar keliems liudininkams prisimenant toli gražu ne vien tik liūdnus ir graudžius, bet ir linksmus, smagius bei juokingus pačius įvairiausius nutikimus.

Kūrinyje atsiskleidžia gana išsami 5-7 dešimtmečio Lietuvos kaimo panorama, perteikta lengva pasakojamąja kalba.

Knygą už pačių autorių ir jų artimųjų lėšas išleido Klaipėdos universiteto leidykla. Kūrinį žurnalistės skiria Lietuvos 100-mečiui.

O kas iš tiesų yra tos Dvi Žemaitės, sužinosite, atėję į į knygos „Išdraskytų lizdų gandrai: „pyliavų bylos“ pėdsakais“ pristatymą Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje Juodojo kaspino dieną.

1 Comment

  1. Anonimas

    Šaunu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

Paaiškėjo, kas tos Dvi Žemaitės

Ketvirtadienį, Juodojo kaspino dieną, uostamiesčio visuomenei Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje buvo pristatyta dokumentinė prisiminimų knyga "Išdraskytų lizdų gandrai: "pyliavų bylos" pėdsakais", kurią parašė dvi autorės, pasivadinusios Dviejų Žemaičių pseudonimu,
2018-08-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Apie kukurūzus, žiemą plaunamas kojas ir...

Ilgametė buvusio savaitraščio „Lietuvos žvejys“ bei dienraščio „Klaipėda“ žurnalistė, išleidusi prisiminimų knygą apie Lietuvos jūrininkus „Likimai ir jūra“, dar kelių ...
2018-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This